Monitoring of Listeria spp. in fresh water fish
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001201" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001201 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
slovinština
Original language name
Monitoring Listeria spp. v sladkovodných rybách.
Original language description
Cieľom tejto štúdie bolo stanoviť prevalenciu Listeria spp. a Listeria monocytogenes v čerstvých kusoch kapra obecného (Cyprinus carpio, L.).Celkovo bolo vyšetrených 55 vzoriek. Prevalencia Listeria spp. u kusov balených v prostom balení na 0. deň bola 57,14 % (n = 35) a na 7. deň 85,71 % (n = 35). Kontaminácia u vákuovo balených čerstvých rýb na 0. deň bola 85,00 % (n = 20), a v priebehu skladovania (7 dní) vzrástla na 100 % (n = 20). Patogénny druh Listeria monocytogenes nebol potvrdený u žiadnej zo vzoriek čerstvých rýb (Cyprinus carpio, L.).
Czech name
Monitoring Listeria spp. v sladkovodních rybách
Czech description
Cílem této studie bylo stanovit prevalenci Listeria spp. a Listeria monocytogenes v čerstvých kusech kapra obecného (Cyprinus carpio, L.).Celkově bylo vyšetřeno 55 vzorků. Prevalence Listeria spp. u kusů balených v prostém balení v 0. den byla 57,14 % (n= 35) a v 7. den 85,71 % (n = 35). Kontaminace u vakuově balených čerstvých ryb v 0. den byla 85,00 % (n = 20), a v průběhu skladování (7 dní) vzrostla na 100 % (n = 20). Patogenní druh Listeria monocytogenes nebyl potvrzený u žádného vzorku čerstvých ryb (Cyprinus carpio, L.).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník z odborného seminária s medzinárodnou účasťou IX. Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov
ISBN
978-80-232-0284-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
2-5
Publisher name
Dom techniky s.r.o.
Place of publication
Košice
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—