Quality parameters of poultry product with adding soy protein
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001627" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001627 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jakostní parametry drůbežích masných výrobků s přídavkem sójových bílkovin
Original language description
Cílem práce bylo hodnocení kvality drůbežího salámu s přídavkem sójových bílkovin. Skupina výrobků A obsahovala sojový koncentrát s obsahem bílkovin 69 %, skupina výrobků B obsahovala sojový koncentrát s obsahem bílkovin 72 % a skupina výrobků C obsahovala sojový izolát s obsahem bílkovin 90 %. Vzorky byly podrobeny chemickému rozboru (obsah vody, tuku, bílkovin, soli), instrumentálnímu hodnocení textury (analýza texturního profilu) a barvy (CIEL*a*b*) a senzorickému hodnocení. Barva a vůně byla lépe hodnocena u vzorků s obsahem sojových koncentrátů; vypracování, konzistence, textura a chuť byla hodnocena u všech skupin výrobků stejně. Chemické složení a instrumentální hodnocení barvy pokusných vzorků bylo stejné, při instrumentálním hodnocení texturybyly nalezeny rozdíly v tvrdosti vzorků.
Czech name
Jakostní parametry drůbežích masných výrobků s přídavkem sójových bílkovin
Czech description
Cílem práce bylo hodnocení kvality drůbežího salámu s přídavkem sójových bílkovin. Skupina výrobků A obsahovala sojový koncentrát s obsahem bílkovin 69 %, skupina výrobků B obsahovala sojový koncentrát s obsahem bílkovin 72 % a skupina výrobků C obsahovala sojový izolát s obsahem bílkovin 90 %. Vzorky byly podrobeny chemickému rozboru (obsah vody, tuku, bílkovin, soli), instrumentálnímu hodnocení textury (analýza texturního profilu) a barvy (CIEL*a*b*) a senzorickému hodnocení. Barva a vůně byla lépe hodnocena u vzorků s obsahem sojových koncentrátů; vypracování, konzistence, textura a chuť byla hodnocena u všech skupin výrobků stejně. Chemické složení a instrumentální hodnocení barvy pokusných vzorků bylo stejné, při instrumentálním hodnocení texturybyly nalezeny rozdíly v tvrdosti vzorků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—