All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality parameters of poultry product with adding soy protein

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001627" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001627 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jakostní parametry drůbežích masných výrobků s přídavkem sójových bílkovin

  • Original language description

    Cílem práce bylo hodnocení kvality drůbežího salámu s přídavkem sójových bílkovin. Skupina výrobků A obsahovala sojový koncentrát s obsahem bílkovin 69 %, skupina výrobků B obsahovala sojový koncentrát s obsahem bílkovin 72 % a skupina výrobků C obsahovala sojový izolát s obsahem bílkovin 90 %. Vzorky byly podrobeny chemickému rozboru (obsah vody, tuku, bílkovin, soli), instrumentálnímu hodnocení textury (analýza texturního profilu) a barvy (CIEL*a*b*) a senzorickému hodnocení. Barva a vůně byla lépe hodnocena u vzorků s obsahem sojových koncentrátů; vypracování, konzistence, textura a chuť byla hodnocena u všech skupin výrobků stejně. Chemické složení a instrumentální hodnocení barvy pokusných vzorků bylo stejné, při instrumentálním hodnocení texturybyly nalezeny rozdíly v tvrdosti vzorků.

  • Czech name

    Jakostní parametry drůbežích masných výrobků s přídavkem sójových bílkovin

  • Czech description

    Cílem práce bylo hodnocení kvality drůbežího salámu s přídavkem sójových bílkovin. Skupina výrobků A obsahovala sojový koncentrát s obsahem bílkovin 69 %, skupina výrobků B obsahovala sojový koncentrát s obsahem bílkovin 72 % a skupina výrobků C obsahovala sojový izolát s obsahem bílkovin 90 %. Vzorky byly podrobeny chemickému rozboru (obsah vody, tuku, bílkovin, soli), instrumentálnímu hodnocení textury (analýza texturního profilu) a barvy (CIEL*a*b*) a senzorickému hodnocení. Barva a vůně byla lépe hodnocena u vzorků s obsahem sojových koncentrátů; vypracování, konzistence, textura a chuť byla hodnocena u všech skupin výrobků stejně. Chemické složení a instrumentální hodnocení barvy pokusných vzorků bylo stejné, při instrumentálním hodnocení texturybyly nalezeny rozdíly v tvrdosti vzorků.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-049-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article