Changes in chemical-composition of organic substances and energy values of chicken body during broiler fattening
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002217" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002217 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu
Original language description
Cílem práce bylo sledování změn organických substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, obsahu hrubého proteinu, obsahu hrubého tuku a obsahu energie. Z výsledků sledování vyplývá, že v průběhu výkrmu brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v chemickém složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným poklesem tělesné sušiny, proteinů a tuku do 5. dne věku kuřat Od 5. dne věku kuřat dochází k prudkému vzrůstu sušiny těla, a s tím korespondujícím i vzestupem hrubého proteinu a somatických tuků prakticky až do 40. dne věku kuřat. K nejintenzivnějším změnám dochází především v období od 5. do 15 dne věku kuřat. Výsledky dokládají i fakt, že velmi významným faktorem, který ovlivňuje intenzitu těchto změn je pohlaví kuřat. S těmito popsanými změnami v chemismu úzce koreluje i energetická ho
Czech name
Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu
Czech description
Cílem práce bylo sledování změn organických substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, obsahu hrubého proteinu, obsahu hrubého tuku a obsahu energie. Z výsledků sledování vyplývá, že v průběhu výkrmu brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v chemickém složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným poklesem tělesné sušiny, proteinů a tuku do 5. dne věku kuřat Od 5. dne věku kuřat dochází k prudkému vzrůstu sušiny těla, a s tím korespondujícím i vzestupem hrubého proteinu a somatických tuků prakticky až do 40. dne věku kuřat. K nejintenzivnějším změnám dochází především v období od 5. do 15 dne věku kuřat. Výsledky dokládají i fakt, že velmi významným faktorem, který ovlivňuje intenzitu těchto změn je pohlaví kuřat. S těmito popsanými změnami v chemismu úzce koreluje i energetická ho
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-065-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Tribun EU s.r.o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 6, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—