All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in chemical-composition of organic substances and energy values of chicken body during broiler fattening

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002217" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002217 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu

  • Original language description

    Cílem práce bylo sledování změn organických substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, obsahu hrubého proteinu, obsahu hrubého tuku a obsahu energie. Z výsledků sledování vyplývá, že v průběhu výkrmu brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v chemickém složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným poklesem tělesné sušiny, proteinů a tuku do 5. dne věku kuřat Od 5. dne věku kuřat dochází k prudkému vzrůstu sušiny těla, a s tím korespondujícím i vzestupem hrubého proteinu a somatických tuků prakticky až do 40. dne věku kuřat. K nejintenzivnějším změnám dochází především v období od 5. do 15 dne věku kuřat. Výsledky dokládají i fakt, že velmi významným faktorem, který ovlivňuje intenzitu těchto změn je pohlaví kuřat. S těmito popsanými změnami v chemismu úzce koreluje i energetická ho

  • Czech name

    Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu

  • Czech description

    Cílem práce bylo sledování změn organických substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, obsahu hrubého proteinu, obsahu hrubého tuku a obsahu energie. Z výsledků sledování vyplývá, že v průběhu výkrmu brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v chemickém složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným poklesem tělesné sušiny, proteinů a tuku do 5. dne věku kuřat Od 5. dne věku kuřat dochází k prudkému vzrůstu sušiny těla, a s tím korespondujícím i vzestupem hrubého proteinu a somatických tuků prakticky až do 40. dne věku kuřat. K nejintenzivnějším změnám dochází především v období od 5. do 15 dne věku kuřat. Výsledky dokládají i fakt, že velmi významným faktorem, který ovlivňuje intenzitu těchto změn je pohlaví kuřat. S těmito popsanými změnami v chemismu úzce koreluje i energetická ho

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-065-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Tribun EU s.r.o.

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 6, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article