All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of modified atmosphere gas on oxidation processes of lipid in tissue Salmon (Salmo salar L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002964" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002964 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.)

  • Original language description

    Cílem této práce bylo posoudit oxidační změny v mase lososa (Salmo salar L.) baleném v modifikované atmosféře 80 % O2 + 20 % CO2 (pokusná skupina) a porovnat je se změnami, ke kterým došlo ve vzorcích lososa balených v modifikované atmosféře 70 % N2 + 30% CO2 (kontrolní skupina). Vzorky byly skladovány při chladírenské teplotě 2+/- 2 °C. Chemická analýza (stanovení peroxidového čísla a malondialdehydu) byla prováděna 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Atmosféra 80 % O2 + 20 % CO2 negativním způsobem ovlivnila průběh sledovaných oxidačních procesů, které byly u vzorků balených v atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 méně výrazné. Toto zjištění potvrdily i statisticky významně vyšší hodnoty (P < 0,01) peroxidového čísla u experimentální skupiny vzorků, zaznamenané 5., 9., 12. a 14. den skladování.

  • Czech name

    Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.)

  • Czech description

    Cílem této práce bylo posoudit oxidační změny v mase lososa (Salmo salar L.) baleném v modifikované atmosféře 80 % O2 + 20 % CO2 (pokusná skupina) a porovnat je se změnami, ke kterým došlo ve vzorcích lososa balených v modifikované atmosféře 70 % N2 + 30% CO2 (kontrolní skupina). Vzorky byly skladovány při chladírenské teplotě 2+/- 2 °C. Chemická analýza (stanovení peroxidového čísla a malondialdehydu) byla prováděna 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Atmosféra 80 % O2 + 20 % CO2 negativním způsobem ovlivnila průběh sledovaných oxidačních procesů, které byly u vzorků balených v atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 méně výrazné. Toto zjištění potvrdily i statisticky významně vyšší hodnoty (P < 0,01) peroxidového čísla u experimentální skupiny vzorků, zaznamenané 5., 9., 12. a 14. den skladování.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-104-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article