Evaluation of changes in muscle of salmon (Salmo salar L.) packaged in modified atmosphere of gases
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002965" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002965 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů
Original language description
Cílem této studie bylo hodnocení proteolytických a hydrolytických změn ve svalovině filetů lososa balených do modifikované atmosféry (MA); kontrolní MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimentální MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Celkem bylo vyšetřeno 192 vzorků skladovaných při teplotě 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly prováděny 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Sledovány byly fyzikálně chemické změny (pH, TVBN-celkové těkavé dusíkaté báze, N-TMA-dusík-trimethylamin a FFA-volné mastné kyseliny) a indikátory čerstvosti. Proteolytické a hydrolytické procesy byly intenzivnější u kontrolní skupiny vzorků balených v MAP 70% N2 + 30% CO2.
Czech name
Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů
Czech description
Cílem této studie bylo hodnocení proteolytických a hydrolytických změn ve svalovině filetů lososa balených do modifikované atmosféry (MA); kontrolní MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimentální MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Celkem bylo vyšetřeno 192 vzorků skladovaných při teplotě 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly prováděny 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Sledovány byly fyzikálně chemické změny (pH, TVBN-celkové těkavé dusíkaté báze, N-TMA-dusík-trimethylamin a FFA-volné mastné kyseliny) a indikátory čerstvosti. Proteolytické a hydrolytické procesy byly intenzivnější u kontrolní skupiny vzorků balených v MAP 70% N2 + 30% CO2.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
ISBN
978-80-7305-121-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—