All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of changes in muscle of salmon (Salmo salar L.) packaged in modified atmosphere of gases

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002965" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002965 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů

  • Original language description

    Cílem této studie bylo hodnocení proteolytických a hydrolytických změn ve svalovině filetů lososa balených do modifikované atmosféry (MA); kontrolní MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimentální MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Celkem bylo vyšetřeno 192 vzorků skladovaných při teplotě 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly prováděny 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Sledovány byly fyzikálně chemické změny (pH, TVBN-celkové těkavé dusíkaté báze, N-TMA-dusík-trimethylamin a FFA-volné mastné kyseliny) a indikátory čerstvosti. Proteolytické a hydrolytické procesy byly intenzivnější u kontrolní skupiny vzorků balených v MAP 70% N2 + 30% CO2.

  • Czech name

    Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů

  • Czech description

    Cílem této studie bylo hodnocení proteolytických a hydrolytických změn ve svalovině filetů lososa balených do modifikované atmosféry (MA); kontrolní MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimentální MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Celkem bylo vyšetřeno 192 vzorků skladovaných při teplotě 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly prováděny 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Sledovány byly fyzikálně chemické změny (pH, TVBN-celkové těkavé dusíkaté báze, N-TMA-dusík-trimethylamin a FFA-volné mastné kyseliny) a indikátory čerstvosti. Proteolytické a hydrolytické procesy byly intenzivnější u kontrolní skupiny vzorků balených v MAP 70% N2 + 30% CO2.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days

  • ISBN

    978-80-7305-121-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article