Possibility of using natural substances in modern meat production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002971" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002971 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě
Original language description
Současný výzkum se zaměřuje hlavně na nutriční vlastnosti potravin. Ve snaze najít náhradu za syntetické přídatné látky bylo doposud objeveno mnoho aktivních látek přírodního původu. Pozitivní vlastnosti těchto látek jsou ověřovány pro jejich použití v různých druzích potravin a masných výrobků. V budoucnu stojí před výzkumem a praxí úkol produkovat "moderní" a "zdravé" potraviny, které budou mít pozitivní vliv na zdraví spotřebitele. V současné době jsou rozvíjeny některé výzkumné směry, které, jak sezdá, mohou přispět k rozvoji funkčních potravin, včetně masných výrobků.
Czech name
Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě
Czech description
Současný výzkum se zaměřuje hlavně na nutriční vlastnosti potravin. Ve snaze najít náhradu za syntetické přídatné látky bylo doposud objeveno mnoho aktivních látek přírodního původu. Pozitivní vlastnosti těchto látek jsou ověřovány pro jejich použití v různých druzích potravin a masných výrobků. V budoucnu stojí před výzkumem a praxí úkol produkovat "moderní" a "zdravé" potraviny, které budou mít pozitivní vliv na zdraví spotřebitele. V současné době jsou rozvíjeny některé výzkumné směry, které, jak sezdá, mohou přispět k rozvoji funkčních potravin, včetně masných výrobků.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
speciální
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—