Resistant Escherichia coli in raw cow's milk obtained from vending machines
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870312" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870312 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rezistentní Escherichia coli v syrovém kravském mléce z prodejních automatů
Original language description
Cílem studie bylo posoudit výskyt baktérií Escherichia coli v syrovém kravském mléce z prodejních automatů a zhodnotit jejich rezistenci k vybraným antimikrobiálním látkám. Celkem bylo vyšetřeno 92 vzorků mléka pocházejících ze dvou farem v jihomoravskémkraji. U většiny vzorků byla E. coli detekována již v primokultivaci (farma A - 69,4 %, farma B - 73,3 %), po pomnožení byla E. coli detekována u všech vzorků. Diskovou difúzní metodou byla testována rezistence ke 13 antimikrobiálním látkám. Více než jedna třetina izolátů E. coli z farmy A byla rezistentní k nejméně jedné testované antimikrobiální látce (36,0 %). Nejčastěji byla zjištěna rezistence k ampicilinu (34,7 %). Tři izoláty (4,0 %) byly rezistentní současně ke 3 až 6 skupinám antimikrobiálníchlátek s různým fenotypem rezistence. U izolátů z produkce farmy B byla stanovena rezistence k minimálně jedné antimikrobiální látce ve většině případů (76,7 %), nejčastěji byla zjištěna rezistence k ampicilinu (76,7 %) a tetracyklinu (53
Czech name
Rezistentní Escherichia coli v syrovém kravském mléce z prodejních automatů
Czech description
Cílem studie bylo posoudit výskyt baktérií Escherichia coli v syrovém kravském mléce z prodejních automatů a zhodnotit jejich rezistenci k vybraným antimikrobiálním látkám. Celkem bylo vyšetřeno 92 vzorků mléka pocházejících ze dvou farem v jihomoravskémkraji. U většiny vzorků byla E. coli detekována již v primokultivaci (farma A - 69,4 %, farma B - 73,3 %), po pomnožení byla E. coli detekována u všech vzorků. Diskovou difúzní metodou byla testována rezistence ke 13 antimikrobiálním látkám. Více než jedna třetina izolátů E. coli z farmy A byla rezistentní k nejméně jedné testované antimikrobiální látce (36,0 %). Nejčastěji byla zjištěna rezistence k ampicilinu (34,7 %). Tři izoláty (4,0 %) byly rezistentní současně ke 3 až 6 skupinám antimikrobiálníchlátek s různým fenotypem rezistence. U izolátů z produkce farmy B byla stanovena rezistence k minimálně jedné antimikrobiální látce ve většině případů (76,7 %), nejčastěji byla zjištěna rezistence k ampicilinu (76,7 %) a tetracyklinu (53
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin ?Ingrovy dny?
ISBN
978-80-7375-495-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
284-288
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—