Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870632" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870632 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
Original language description
Biogenní aminy jsou přirozenou složkou živých organismů, v potravinách jsou ale především indikátory degradace proteinů. Jejich tvorba v mase je často sledována v souvislosti s působením kontaminujících mikroorganizmů při skladování potravin. Tato studiese zaměřuje na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo faktorů postmortálních (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Obsah biogenních aminů ve skladovaném mase byl hodnocen sohledem na jeho mikrobiální status. Vybrané biogenní aminy byly diskutovány jako možné indikátory degradace proteinů masa a zhodnoceno zdravotní riziko v případě, že je toto maso konzumováno.
Czech name
Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
Czech description
Biogenní aminy jsou přirozenou složkou živých organismů, v potravinách jsou ale především indikátory degradace proteinů. Jejich tvorba v mase je často sledována v souvislosti s působením kontaminujících mikroorganizmů při skladování potravin. Tato studiese zaměřuje na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo faktorů postmortálních (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Obsah biogenních aminů ve skladovaném mase byl hodnocen sohledem na jeho mikrobiální status. Vybrané biogenní aminy byly diskutovány jako možné indikátory degradace proteinů masa a zhodnoceno zdravotní riziko v případě, že je toto maso konzumováno.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
187-190
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 12, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—