Use of gas chromatography in the analysis of fatty acids methylesters in milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870651" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870651 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití plynové chromatografie při analýze methylesterů mastných kyselin v mléce
Original language description
Cílem práce bylo zavést metodu plynové chromatografie pro stanovení methylesterů mastných kyselin v mléce. Methylestery mastných kyselin byly stanoveny na plynovém chromatografu s plamenově ionizační detekcí na kapilární koloně VB-WAX (60 m x 0,32 mm x 0,25 ?m). Identifikace a kvantifikace byla provedena na základě srovnání se standardem FAME Mix 37 (Supelco). Metoda stanovení mastných kyselin byla aplikována na analýzu vzorků kravského mléka pocházejících ze stájí VFU a farem České republiky a dále navzorky mléka odebíraných z mléčných automatů na území ČR. Ve vzorcích byly sledovány nejvíce zastoupené mastné kyseliny s procentickým zastoupením od 1 %. K nejvíce zastoupeným mastným kyselinám ve všech typech mléka patřila kyselina olejová, palmitová,myristová, stearová a laurová.
Czech name
Využití plynové chromatografie při analýze methylesterů mastných kyselin v mléce
Czech description
Cílem práce bylo zavést metodu plynové chromatografie pro stanovení methylesterů mastných kyselin v mléce. Methylestery mastných kyselin byly stanoveny na plynovém chromatografu s plamenově ionizační detekcí na kapilární koloně VB-WAX (60 m x 0,32 mm x 0,25 ?m). Identifikace a kvantifikace byla provedena na základě srovnání se standardem FAME Mix 37 (Supelco). Metoda stanovení mastných kyselin byla aplikována na analýzu vzorků kravského mléka pocházejících ze stájí VFU a farem České republiky a dále navzorky mléka odebíraných z mléčných automatů na území ČR. Ve vzorcích byly sledovány nejvíce zastoupené mastné kyseliny s procentickým zastoupením od 1 %. K nejvíce zastoupeným mastným kyselinám ve všech typech mléka patřila kyselina olejová, palmitová,myristová, stearová a laurová.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin ?Ingrovy dny?
ISBN
978-80-7375-495-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
88-92
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—