All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Actual kontent of cholesterol in fish meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870755" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870755 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase

  • Original language description

    U vzorků čerstvých sladkovodních a mořských ryb zakoupených v brněnské tržní byl stanoven obsah cholesterolu po předchozí saponifikaci a extrakci metodou HPLC. Aktuální obsah cholesterolu stanovený ve vzorcích čerstvých ryb, analyzovaných v rámci studiese pohyboval v rozmezí 256,73 +- 10,74 mg.kg-1u lososa do 982,80 +- 64,45 u makrely. Nebyla nalezena signifikantní závislost na obsahu tuku u ryb. Z výsledků je zřejmé, že variabilita v obsahu cholesterolu je významná, avšak nezávislá na členění sladkovodní - mořské ryby.

  • Czech name

    Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase

  • Czech description

    U vzorků čerstvých sladkovodních a mořských ryb zakoupených v brněnské tržní byl stanoven obsah cholesterolu po předchozí saponifikaci a extrakci metodou HPLC. Aktuální obsah cholesterolu stanovený ve vzorcích čerstvých ryb, analyzovaných v rámci studiese pohyboval v rozmezí 256,73 +- 10,74 mg.kg-1u lososa do 982,80 +- 64,45 u makrely. Nebyla nalezena signifikantní závislost na obsahu tuku u ryb. Z výsledků je zřejmé, že variabilita v obsahu cholesterolu je významná, avšak nezávislá na členění sladkovodní - mořské ryby.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    22

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    25-27

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database