All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Meat ageing - from muscle to meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871139" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871139 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem

  • Original language description

    Struktura svalové tkáně odráží nároky, které jsou na ni kladené během života. Současně ale ovlivňuje také postmortální procesy, které nastávají po poražení jatečných zvířat. Základní stavební jednotkou svalu je svalové vlákno, které vlastně představuje svalovou buňku. Kontraktilní jednotkou jsou myofibrily. V myofibrilách nalezneme nejvíce zastoupené svalové bílkoviny - myosin a aktin. Na základě výstavby myosinových filament rozlišujeme typy svalových vláken. Jednotlivé typy se odlišují podle typu metabolismu a dle způsobu, jakým dokážou získat energii pro své kontrakce.

  • Czech name

    Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem

  • Czech description

    Struktura svalové tkáně odráží nároky, které jsou na ni kladené během života. Současně ale ovlivňuje také postmortální procesy, které nastávají po poražení jatečných zvířat. Základní stavební jednotkou svalu je svalové vlákno, které vlastně představuje svalovou buňku. Kontraktilní jednotkou jsou myofibrily. V myofibrilách nalezneme nejvíce zastoupené svalové bílkoviny - myosin a aktin. Na základě výstavby myosinových filament rozlišujeme typy svalových vláken. Jednotlivé typy se odlišují podle typu metabolismu a dle způsobu, jakým dokážou získat energii pro své kontrakce.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    23

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    54-58

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database