Cutting and mixing, 2. part: Use of bowl chopper
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871154" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871154 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
"M" jako mělnění míchání. 2. část: mělnění na kutru - kutrování
Original language description
Mísové kutry představují základní stroje pro přípravu díla tradičních masných výrobků, jako jsou salámy nebo párky. Elementární částí každého kutru je mísa, která přivádí maso a přísady k mělnící a míchací jednotce - nožové hlavě. Konstrukční zajímavostíje dvouhlavý kutr se dvěma nožovými hlavami. Důvodem konstrukce takového stroje je výrazné zvýšení mělnicícho výkonu a snížení času na přípravu mraženého díla fermentovaných salámů. Motor pohánějící nožový hřídel musí být velmi výkonný. Limituje zásadním způsobem celkový výkon kutru. Přestože jsou základní konstrukce a princip mělnění a míchání v kutru staré přibližně 100 let, neustále probíhá další vývoj s cílem zvyšovat výkon stroje, zvyšovat hygienu výroby, standardnost produkce a současně snižovatspotřebu energie a zjednodušit obsluhu i servis.
Czech name
"M" jako mělnění míchání. 2. část: mělnění na kutru - kutrování
Czech description
Mísové kutry představují základní stroje pro přípravu díla tradičních masných výrobků, jako jsou salámy nebo párky. Elementární částí každého kutru je mísa, která přivádí maso a přísady k mělnící a míchací jednotce - nožové hlavě. Konstrukční zajímavostíje dvouhlavý kutr se dvěma nožovými hlavami. Důvodem konstrukce takového stroje je výrazné zvýšení mělnicícho výkonu a snížení času na přípravu mraženého díla fermentovaných salámů. Motor pohánějící nožový hřídel musí být velmi výkonný. Limituje zásadním způsobem celkový výkon kutru. Přestože jsou základní konstrukce a princip mělnění a míchání v kutru staré přibližně 100 let, neustále probíhá další vývoj s cílem zvyšovat výkon stroje, zvyšovat hygienu výroby, standardnost produkce a současně snižovatspotřebu energie a zjednodušit obsluhu i servis.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
JP - Industrial processes and processing
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
28-35
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—