Shelf-life of thawed fillets of the common carp (Cyprinus Carpio, L.) and Silver Carp (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871182" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871182 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)
Original language description
Cílem práce studie bylo hodnotit vliv vakuového balení na chemické změny rozmrazených filetů kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vakuově balené rozmrazené vzorky svaloviny byly skladovány 11 dnů při +2+-2 °C. Výsledky získané pro rozmrazenou svalovinu byly porovnány s výsledky získanými pro čerstvou a provedeno bylo statistické hodnocení. Pokus ukázal rozdílné trendy ve vývoji sledovaných parametrů (aktivita vody, celkové těkavé dusíkaté baze, trimethylamin, volné mastné kyseliny, obsah peroxidů, thiobarbiturové číslo).
Czech name
Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)
Czech description
Cílem práce studie bylo hodnotit vliv vakuového balení na chemické změny rozmrazených filetů kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vakuově balené rozmrazené vzorky svaloviny byly skladovány 11 dnů při +2+-2 °C. Výsledky získané pro rozmrazenou svalovinu byly porovnány s výsledky získanými pro čerstvou a provedeno bylo statistické hodnocení. Pokus ukázal rozdílné trendy ve vývoji sledovaných parametrů (aktivita vody, celkové těkavé dusíkaté baze, trimethylamin, volné mastné kyseliny, obsah peroxidů, thiobarbiturové číslo).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIII
ISBN
978-80-7148-063-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
296-299
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 9, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—