Instrumental measurement of texture and colour of meat and meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871221" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871221 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Instrumentální hodnocení textury a barvy masa a masných výrobků
Original language description
Práce se zabývá přehledem vybraných instrumentálních metod pro hodnocení texturních vlastností a barvy masa a masných výrobků. Mezi nejrozšířenější metody pro hodnocení textury masa a masných výrobků patří Warner-Bratzlerův test, punkční testy a analýzatexturního profilu. Pro hodnocení barvy masa a masných výrobků jsou využívány spektrofotometry, které pracují v systému CIELAB.
Czech name
Instrumentální hodnocení textury a barvy masa a masných výrobků
Czech description
Práce se zabývá přehledem vybraných instrumentálních metod pro hodnocení texturních vlastností a barvy masa a masných výrobků. Mezi nejrozšířenější metody pro hodnocení textury masa a masných výrobků patří Warner-Bratzlerův test, punkční testy a analýzatexturního profilu. Pro hodnocení barvy masa a masných výrobků jsou využívány spektrofotometry, které pracují v systému CIELAB.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
37-42
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—