Fibre and dry meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871224" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871224 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vláknina a trvanlivé masné výrobky
Original language description
Vzorky trvanlivého fermentovaného masného výrobku byly vyrobeny s přídavkem různého množství vlákniny (0 %, 0,5 %, 1,0 % a 3,0 % vlákniny). Byl sledován vliv přídavku vlákniny na kvalitu a technologické parametry masných výrobků. U vzorků bylo provedenosenzorické hodnocení a instrumentální hodnocení textury a barvy. Zjistili jsme rozdíly mezi hodnocenými vzorky při analýze textury v závislosti na obsahu přidané vlákniny. Přídavek vlákniny neovlivnil podle senzorických hodnotitelů chuť výrobku. Při instrumentálním hodnocení barvy byl zjištěn pokles podílu červené barvy (a*) a podílu žluté barvy (b*) u výrobků s přídavkem 3 % vlákniny.
Czech name
Vláknina a trvanlivé masné výrobky
Czech description
Vzorky trvanlivého fermentovaného masného výrobku byly vyrobeny s přídavkem různého množství vlákniny (0 %, 0,5 %, 1,0 % a 3,0 % vlákniny). Byl sledován vliv přídavku vlákniny na kvalitu a technologické parametry masných výrobků. U vzorků bylo provedenosenzorické hodnocení a instrumentální hodnocení textury a barvy. Zjistili jsme rozdíly mezi hodnocenými vzorky při analýze textury v závislosti na obsahu přidané vlákniny. Přídavek vlákniny neovlivnil podle senzorických hodnotitelů chuť výrobku. Při instrumentálním hodnocení barvy byl zjištěn pokles podílu červené barvy (a*) a podílu žluté barvy (b*) u výrobků s přídavkem 3 % vlákniny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-632-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
221-224
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 17, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—