All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Representation of selected lipophilic vitamins in raw and heat-processed milk.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872322" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872322 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce

  • Original language description

    Cílem studie bylo stanovení lipofilních vitaminů retinolu a tokoferolu v syrovém a tepelně upraveném kravském mléce. Vzorky byly připravovány metodou alkalické saponifikace s analytickou koncovkou UHPLC s využitím UV a FLD detekce. Byly analyzovány vzorky kravského mléka z konvenčních a ekologických farem, pasterovaného a UHT mléka. Obsah retinolu v syrovém mléce se pohyboval v rozmezí 1,89-1,98 mg/l a v tepelně upraveném mléce 0,68 mg/l. /Pro tokoferol v syrovém mléce byl zjištěn obsah 1,98-2,82 mg/l,v tepelně upraveném 0,44 mg/l.

  • Czech name

    Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce

  • Czech description

    Cílem studie bylo stanovení lipofilních vitaminů retinolu a tokoferolu v syrovém a tepelně upraveném kravském mléce. Vzorky byly připravovány metodou alkalické saponifikace s analytickou koncovkou UHPLC s využitím UV a FLD detekce. Byly analyzovány vzorky kravského mléka z konvenčních a ekologických farem, pasterovaného a UHT mléka. Obsah retinolu v syrovém mléce se pohyboval v rozmezí 1,89-1,98 mg/l a v tepelně upraveném mléce 0,68 mg/l. /Pro tokoferol v syrovém mléce byl zjištěn obsah 1,98-2,82 mg/l,v tepelně upraveném 0,44 mg/l.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.

  • ISBN

    978-80-8077-334-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    63-67

  • Publisher name

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 8, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article