All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Musculature - the basis of meat, part 2: Muscles of the trunk (Sus scrofa)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872338" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872338 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62157124:16170/13:43872338

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Svalová soustava - základ masa jatečných zvířat. 2. část: Svaly trupu (prase domácí)

  • Original language description

    Svaly trupu zahrnují hřbetní svaly, krční svaly, svaly hrudní stěny a svaly břišní stěny. Z hlediska zpracování masa svaly trupu tvoří maso krkovice, pečeně a boku. Hlavní složkou krkovice a pečeně je nejdelší sval - m. longissimus. Pro krkovici je důležitý také trnový sval - m. spinalis. Dýchací svaly které patří mezi svaly hrudní stěny, jsou základem masité části vepřových žeber. Bok je tvořen převážně svaly břišní stěny jako je přímý břišní sval (m. rectus abdominis) nebo příčný břišní sval (m. transversus abdominis).

  • Czech name

    Svalová soustava - základ masa jatečných zvířat. 2. část: Svaly trupu (prase domácí)

  • Czech description

    Svaly trupu zahrnují hřbetní svaly, krční svaly, svaly hrudní stěny a svaly břišní stěny. Z hlediska zpracování masa svaly trupu tvoří maso krkovice, pečeně a boku. Hlavní složkou krkovice a pečeně je nejdelší sval - m. longissimus. Pro krkovici je důležitý také trnový sval - m. spinalis. Dýchací svaly které patří mezi svaly hrudní stěny, jsou základem masité části vepřových žeber. Bok je tvořen převážně svaly břišní stěny jako je přímý břišní sval (m. rectus abdominis) nebo příčný břišní sval (m. transversus abdominis).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    35-39

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database