Assessment of the structure and palatability of whole bread with addition of buckwheat, groats and oat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872350" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872350 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení střídy a celkové chutnosti u celozrnného pečiva s přídavkem krup, ovsa a pohanky
Original language description
Cílem bylo vytvořit a porovnat celozrnné špaldové pečivo s přídavkem vybraných obilovin (v koncentraci 10 - 50 %), a to bez přidání enzymů a dalších zlepšujících látek. Pečivo bylo vyrobeno v laboratoři a pak se provedla senzorická analýza. Hodnotila sestruktura pečiva (tvrdost, pórovitost, pocit v ústech při žvýkání a pocit v ústech při polykání) a chutnost. Bylo zjištěno, že koncentrace asi 20 až 30 %, zvyšuje senzorickou kvalitu výrobků. Pečivo s obsahem ovsa a pohanky byl hodnocen nejlépe, nejhůřebylo hodnoceno pečivo s přídavkem krup.
Czech name
Hodnocení střídy a celkové chutnosti u celozrnného pečiva s přídavkem krup, ovsa a pohanky
Czech description
Cílem bylo vytvořit a porovnat celozrnné špaldové pečivo s přídavkem vybraných obilovin (v koncentraci 10 - 50 %), a to bez přidání enzymů a dalších zlepšujících látek. Pečivo bylo vyrobeno v laboratoři a pak se provedla senzorická analýza. Hodnotila sestruktura pečiva (tvrdost, pórovitost, pocit v ústech při žvýkání a pocit v ústech při polykání) a chutnost. Bylo zjištěno, že koncentrace asi 20 až 30 %, zvyšuje senzorickou kvalitu výrobků. Pečivo s obsahem ovsa a pohanky byl hodnocen nejlépe, nejhůřebylo hodnoceno pečivo s přídavkem krup.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
ISBN
978-80-8077-334-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
272-274
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 8, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—