All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cooked sausage "Gothaj"

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872375" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872375 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Gothajský salám

  • Original language description

    Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody.

  • Czech name

    Gothajský salám

  • Czech description

    Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    18-23

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database