Cooked sausage "Gothaj"
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872375" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872375 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Gothajský salám
Original language description
Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody.
Czech name
Gothajský salám
Czech description
Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
18-23
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—