All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The microbiological quality of raw milk in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872980" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872980 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologická kvalita syrového mléka na území České republiky

  • Original language description

    Studie se zabývá mikrobiální kvalitou syrového mléka a mléčných filtrů na území České Republiky. V letech 2012-2014 bylo celkem odebráno 273 vzorků (175 vzorků syrového mléka a 98 mléčných filtrů) z 51 mléčných farem. Byl sledován výskyt a frekvence těchto mikroorganismů:. Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp, Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Bakterie E. coli byla v mléce detekována v 87,4% vzorcích. Jedním z nejšťastěji detekovaným patogenem byl Staphylococcus aureus, který byl prokázán u 37 vzorků syrového mléka (21,2%). V mléčných filtrech byla baktérie S. aureus detekována v 21 vyšetřovaných vzorcích (21,4%). Bakterie Listeria monocytogenes byla detekována ve 3 vyšetřovaných vzorcích mléka (1,7%). Vyšší detekce byla pozorována u mléčných filtrů, kde byla detekována celkem u 8 vzorků (2,9%). Termotolerantní baktérie Campylobacter spp. byla detekována pouze v jednom mléčném filtru (0,4%). Vzorky byly negativní na přítomnost Salmonella spp.

  • Czech name

    Mikrobiologická kvalita syrového mléka na území České republiky

  • Czech description

    Studie se zabývá mikrobiální kvalitou syrového mléka a mléčných filtrů na území České Republiky. V letech 2012-2014 bylo celkem odebráno 273 vzorků (175 vzorků syrového mléka a 98 mléčných filtrů) z 51 mléčných farem. Byl sledován výskyt a frekvence těchto mikroorganismů:. Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp, Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Bakterie E. coli byla v mléce detekována v 87,4% vzorcích. Jedním z nejšťastěji detekovaným patogenem byl Staphylococcus aureus, který byl prokázán u 37 vzorků syrového mléka (21,2%). V mléčných filtrech byla baktérie S. aureus detekována v 21 vyšetřovaných vzorcích (21,4%). Bakterie Listeria monocytogenes byla detekována ve 3 vyšetřovaných vzorcích mléka (1,7%). Vyšší detekce byla pozorována u mléčných filtrů, kde byla detekována celkem u 8 vzorků (2,9%). Termotolerantní baktérie Campylobacter spp. byla detekována pouze v jednom mléčném filtru (0,4%). Vzorky byly negativní na přítomnost Salmonella spp.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-670-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    19-21

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 28, 2014

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article