All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Spices and other additives for sausages production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873134" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873134 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Koření pro výrobu párků a klobás

  • Original language description

    Senzorické vlastnosti této skupiny masných výrobků jsou ovlivňovány nejen kořením a dalšími ochucovadly, ale dosti významně surovinovou skladbou, skladbou suroviny, technologickým zpracováním, obalovými materiály, uzením a v neposlední řadě trvanlivostí.Koření a extrakty koření v podstatě senzoricky výrobky standardizují a propůjčují jim zajímavý chuťový vjem, pro který je zákazník znovu rád koupí. Do mělněných masných výrobků se celosvětově používá většina známého koření a to především ve formě mleté,drcené, drhnuté nebo dokonce koření celé (především klobásy). Jelikož se konzumují většinou ohřívané, koření má možnost se v nich rozvinout a není třeba ho dávkovat v tak vysokém množství.

  • Czech name

    Koření pro výrobu párků a klobás

  • Czech description

    Senzorické vlastnosti této skupiny masných výrobků jsou ovlivňovány nejen kořením a dalšími ochucovadly, ale dosti významně surovinovou skladbou, skladbou suroviny, technologickým zpracováním, obalovými materiály, uzením a v neposlední řadě trvanlivostí.Koření a extrakty koření v podstatě senzoricky výrobky standardizují a propůjčují jim zajímavý chuťový vjem, pro který je zákazník znovu rád koupí. Do mělněných masných výrobků se celosvětově používá většina známého koření a to především ve formě mleté,drcené, drhnuté nebo dokonce koření celé (především klobásy). Jelikož se konzumují většinou ohřívané, koření má možnost se v nich rozvinout a není třeba ho dávkovat v tak vysokém množství.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    25

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    42-48

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database