Sensory quality of selected cooked sausages from the market
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873595" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873595 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorická jakost točených salámů z tržní sítě
Original language description
V této práci byly hodnoceny náhodně vybrané vzorky točených salámů z tržní sítě České republiky (A, B, C, D, E, F, G a H). Hodnocení provádělo 64 studentů VFU Brno v senzorické laboratoři s využitím grafických nestrukturovaných stupnic o délce 100 mm. Hodnoceny byly vzhled na řezu, barva, vypracování, vůně, konzistence, textura, slanost, chuť a celkový dojem. Ve všech sledovaných parametrech byly mezi vzorky zjištěny rozdíly (P<0,001). Celkově nejhůře (P<0,001) byly hodnoceny vzorky F a H. Mezi ostatními vzorky nebyl celkový rozdíl. V průběhu instrumentálního měření barvy a textury byly zaznamenány rovněž signifikantní rozdíly mezi vzorky (P<0,001). Práce ukázala, že mezi točenými salámy z tržní sítě existují významné rozdíly v senzorické jakosti.
Czech name
Senzorická jakost točených salámů z tržní sítě
Czech description
V této práci byly hodnoceny náhodně vybrané vzorky točených salámů z tržní sítě České republiky (A, B, C, D, E, F, G a H). Hodnocení provádělo 64 studentů VFU Brno v senzorické laboratoři s využitím grafických nestrukturovaných stupnic o délce 100 mm. Hodnoceny byly vzhled na řezu, barva, vypracování, vůně, konzistence, textura, slanost, chuť a celkový dojem. Ve všech sledovaných parametrech byly mezi vzorky zjištěny rozdíly (P<0,001). Celkově nejhůře (P<0,001) byly hodnoceny vzorky F a H. Mezi ostatními vzorky nebyl celkový rozdíl. V průběhu instrumentálního měření barvy a textury byly zaznamenány rovněž signifikantní rozdíly mezi vzorky (P<0,001). Práce ukázala, že mezi točenými salámy z tržní sítě existují významné rozdíly v senzorické jakosti.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
30-34
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—