All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of sensory parameters of twisted sausages from retail of the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873596" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873596 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání senzorických parametrů točených salámů z tržní sítě České republiky

  • Original language description

    V této práci byly hodnoceny náhodně vybrané vzorky točených salámů z tržní sítě České republiky (A, B, C, D, E, F, G a H). Hodnocení provádělo 64 studentů VFU Brno v senzorické laboratoři s využitím grafických nestrukturovaných stupnic o délce 100 mm. Hodnoceny byly vzhled na řezu, barva, vypracování, vůně, konzistence, textura, slanost, chuť a celkový dojem. Ve všech sledovaných parametrech byly mezi vzorky zjištěny rozdíly (P<0,001). Celkově nejhůře (P<0,001) byly hodnoceny vzorky F a H. Mezi ostatními vzorky nebyl celkový rozdíl. Práce ukázala, že mezi točenými salámy z tržní sítě existují významné rozdíly v senzorické jakosti.

  • Czech name

    Porovnání senzorických parametrů točených salámů z tržní sítě České republiky

  • Czech description

    V této práci byly hodnoceny náhodně vybrané vzorky točených salámů z tržní sítě České republiky (A, B, C, D, E, F, G a H). Hodnocení provádělo 64 studentů VFU Brno v senzorické laboratoři s využitím grafických nestrukturovaných stupnic o délce 100 mm. Hodnoceny byly vzhled na řezu, barva, vypracování, vůně, konzistence, textura, slanost, chuť a celkový dojem. Ve všech sledovaných parametrech byly mezi vzorky zjištěny rozdíly (P<0,001). Celkově nejhůře (P<0,001) byly hodnoceny vzorky F a H. Mezi ostatními vzorky nebyl celkový rozdíl. Práce ukázala, že mezi točenými salámy z tržní sítě existují významné rozdíly v senzorické jakosti.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-762-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    119-122

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 14, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article