All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of lupin seeds in diets for broiler chickens for fattening

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873930" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873930 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití lupinových semen v dietách určených pro výkrm brojlerových kuřat

  • Original language description

    Cílem experimentální práce bylo zjistit, jak diety s obsahem lupinového šrotu ovlivníchemické složení prsní a stehenní svaloviny brojlerových kuřat. Diety se lišily tím, že u experimentální skupiny P1 byla 1/3 dusíkatých látek (NL) sójového extrahovanéhošrotu nahrazena NL z lupinového šrotu a u skupiny P2 byla provedena náhrada 2/3 NL oproti kontrole. V chemickém složení svaloviny u pokusných kuřat, kterým byly podávány diety s obsahem lupiny, bylo prokázáno vysoce významné (P LESS-THAN OR EQUAL TO 0,01) zvýšení obsahu popelovin v prsní svalovině slepiček. U popelovin stehenní svaloviny kohoutků, u skupiny P2, bylo naopak prokázáno jejich vysoce signifikantní (P LESS-THAN OR EQUAL TO 0,01) snížení. U obsahu vápníku byla pozorována tendence jeho zvyšování v prsní i stehenní svalovině u kuřat pokusných skupin.

  • Czech name

    Využití lupinových semen v dietách určených pro výkrm brojlerových kuřat

  • Czech description

    Cílem experimentální práce bylo zjistit, jak diety s obsahem lupinového šrotu ovlivníchemické složení prsní a stehenní svaloviny brojlerových kuřat. Diety se lišily tím, že u experimentální skupiny P1 byla 1/3 dusíkatých látek (NL) sójového extrahovanéhošrotu nahrazena NL z lupinového šrotu a u skupiny P2 byla provedena náhrada 2/3 NL oproti kontrole. V chemickém složení svaloviny u pokusných kuřat, kterým byly podávány diety s obsahem lupiny, bylo prokázáno vysoce významné (P LESS-THAN OR EQUAL TO 0,01) zvýšení obsahu popelovin v prsní svalovině slepiček. U popelovin stehenní svaloviny kohoutků, u skupiny P2, bylo naopak prokázáno jejich vysoce signifikantní (P LESS-THAN OR EQUAL TO 0,01) snížení. U obsahu vápníku byla pozorována tendence jeho zvyšování v prsní i stehenní svalovině u kuřat pokusných skupin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník fakultní studentské vědecké konference IGA VFU Brno 2015

  • ISBN

    978-80-7305-766-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    76-79

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Dec 10, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article