All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Occurance of Yersinia enterocolitica in food of non-animal origin

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874346" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874346 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výskyt Yersinia enterocolitica v potravinách rostlinného původu

  • Original language description

    Cílem této studie bylo zhodnotit výskyt patogenních a nepatogenních Yersinia enterocolitica v potravinách jiného než živočišného původu za použití kultivačních metod a qPCR. Y. enterocolitica biotyp 1A byl izolován z 10,2% z 295 vyšetřených vzorků. Pouze jeden z těchto izolátů nesl patogenní gen ail. Vyšší výskyt byl zaznamenán v čerstvé zpracované zelenině (sekané listy a míchané saláty: 33,0%) a v mražené zelenině (29,8%) ve srovnání s nedělenou zeleninou (3,7%), naklíčenými semeny (2,9%) a jahodami (1,8%). Při použití qPCR amplifikující gen ail (specifický pro patogenní kmeny) byla Y. enterocolitica zjištěna u 7,1% vzorků.

  • Czech name

    Výskyt Yersinia enterocolitica v potravinách rostlinného původu

  • Czech description

    Cílem této studie bylo zhodnotit výskyt patogenních a nepatogenních Yersinia enterocolitica v potravinách jiného než živočišného původu za použití kultivačních metod a qPCR. Y. enterocolitica biotyp 1A byl izolován z 10,2% z 295 vyšetřených vzorků. Pouze jeden z těchto izolátů nesl patogenní gen ail. Vyšší výskyt byl zaznamenán v čerstvé zpracované zelenině (sekané listy a míchané saláty: 33,0%) a v mražené zelenině (29,8%) ve srovnání s nedělenou zeleninou (3,7%), naklíčenými semeny (2,9%) a jahodami (1,8%). Při použití qPCR amplifikující gen ail (specifický pro patogenní kmeny) byla Y. enterocolitica zjištěna u 7,1% vzorků.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.

  • ISBN

    978-80-8077-486-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    121-124

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 18, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article