Current consumer view on coffee culture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874433" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874433 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Káva pohledem současného spotřebitele
Original language description
Spotřeba kávy v České republice na osobu a rok není zanedbatelná, i když ve srovnání s jinými evropskými státy se řadíme spíše k průměru. Faktem je, že káva přispívá k celkovému příjmu antioxidantů a v současnosti je předmětem mnoha studií, vzhledem k jejím prokázaným pozitivním účinkům na lidský organismus. Nutno podotknout, že vliv kávy na lidské zdraví je velmi individuální, jelikož každý jedinec je na látky obsažené v kávě odlišně vnímavý, a také je potřeba zohlednit životní styl daného jedince. Složení kávových zrn je odlišné v rámci druhů, zeměpisného rozšíření, technologie zpracování zrn a v neposlední řadě způsobem přípravy kávového nápoje. Kávové boby lze využít i jiným způsobem než k pouhé produkci kávových zrn.
Czech name
Káva pohledem současného spotřebitele
Czech description
Spotřeba kávy v České republice na osobu a rok není zanedbatelná, i když ve srovnání s jinými evropskými státy se řadíme spíše k průměru. Faktem je, že káva přispívá k celkovému příjmu antioxidantů a v současnosti je předmětem mnoha studií, vzhledem k jejím prokázaným pozitivním účinkům na lidský organismus. Nutno podotknout, že vliv kávy na lidské zdraví je velmi individuální, jelikož každý jedinec je na látky obsažené v kávě odlišně vnímavý, a také je potřeba zohlednit životní styl daného jedince. Složení kávových zrn je odlišné v rámci druhů, zeměpisného rozšíření, technologie zpracování zrn a v neposlední řadě způsobem přípravy kávového nápoje. Kávové boby lze využít i jiným způsobem než k pouhé produkci kávových zrn.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy Dny
ISBN
978-80-7509-405-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
40-44
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 9, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—