All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Current consumer view on coffee culture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874433" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874433 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Káva pohledem současného spotřebitele

  • Original language description

    Spotřeba kávy v České republice na osobu a rok není zanedbatelná, i když ve srovnání s jinými evropskými státy se řadíme spíše k průměru. Faktem je, že káva přispívá k celkovému příjmu antioxidantů a v současnosti je předmětem mnoha studií, vzhledem k jejím prokázaným pozitivním účinkům na lidský organismus. Nutno podotknout, že vliv kávy na lidské zdraví je velmi individuální, jelikož každý jedinec je na látky obsažené v kávě odlišně vnímavý, a také je potřeba zohlednit životní styl daného jedince. Složení kávových zrn je odlišné v rámci druhů, zeměpisného rozšíření, technologie zpracování zrn a v neposlední řadě způsobem přípravy kávového nápoje. Kávové boby lze využít i jiným způsobem než k pouhé produkci kávových zrn.

  • Czech name

    Káva pohledem současného spotřebitele

  • Czech description

    Spotřeba kávy v České republice na osobu a rok není zanedbatelná, i když ve srovnání s jinými evropskými státy se řadíme spíše k průměru. Faktem je, že káva přispívá k celkovému příjmu antioxidantů a v současnosti je předmětem mnoha studií, vzhledem k jejím prokázaným pozitivním účinkům na lidský organismus. Nutno podotknout, že vliv kávy na lidské zdraví je velmi individuální, jelikož každý jedinec je na látky obsažené v kávě odlišně vnímavý, a také je potřeba zohlednit životní styl daného jedince. Složení kávových zrn je odlišné v rámci druhů, zeměpisného rozšíření, technologie zpracování zrn a v neposlední řadě způsobem přípravy kávového nápoje. Kávové boby lze využít i jiným způsobem než k pouhé produkci kávových zrn.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy Dny

  • ISBN

    978-80-7509-405-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    40-44

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 9, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article