All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Image analysis usage for evaluation of fined meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874603" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874603 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití analýzy obrazu makrosnímků k hodnocení jemně mělněných masných výrobků

  • Original language description

    Tento článek popisuje další možnosti aplikace obrazové analýzy v odvětví masné výroby. Obrazová analýza je vhodným nástrojem pro ověření kvality výrobního procesu na základě zhodnocení vybraných jakostních parametrů typických pro daný druh výrobku. Pilotní studie byla zaměřena zejména na hodnocení jemně mělněných masných výrobků. Jednalo se o jemně mělněné masné výrobky bez vložky, u nichž byly pomocí analýzy obrazu hodnoceny barevné charakteristiky výrobků, jejich kruhovitost v příčném nákroji a velikost přítomných pórů. Druhou skupinou byly jemně mělněné masné výrobky s vložkou, u kterých byl měřen ekvivalentní průměr tukových zrn a pórů a to jak na příčném, tak na podélném řezu. Podle získaných výsledků studie lze považovat analýzu obrazu jako přijatelnou alternativu pro kontrolu jakosti analyzovaných druhů vzorků.

  • Czech name

    Využití analýzy obrazu makrosnímků k hodnocení jemně mělněných masných výrobků

  • Czech description

    Tento článek popisuje další možnosti aplikace obrazové analýzy v odvětví masné výroby. Obrazová analýza je vhodným nástrojem pro ověření kvality výrobního procesu na základě zhodnocení vybraných jakostních parametrů typických pro daný druh výrobku. Pilotní studie byla zaměřena zejména na hodnocení jemně mělněných masných výrobků. Jednalo se o jemně mělněné masné výrobky bez vložky, u nichž byly pomocí analýzy obrazu hodnoceny barevné charakteristiky výrobků, jejich kruhovitost v příčném nákroji a velikost přítomných pórů. Druhou skupinou byly jemně mělněné masné výrobky s vložkou, u kterých byl měřen ekvivalentní průměr tukových zrn a pórů a to jak na příčném, tak na podélném řezu. Podle získaných výsledků studie lze považovat analýzu obrazu jako přijatelnou alternativu pro kontrolu jakosti analyzovaných druhů vzorků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    27

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    20-30

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database