The evaluation of the development of meat consumption in the Czech Republic between the years 2006 and 2015
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875567" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875567 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení vývoje spotřeby masa v České republice v letech 2006 až 2015
Original language description
Příspěvek hodnotí vývoj spotřeby masa v České republice v rámci spotřeby potravin mezi lety 2006 až 2015. Spotřeba masa vychází ze statistických údajů Českého statistického úřadu Praha a hodnocení zahrnuje spotřebu masa vepřového, drůbežího, hovězího, králičího, zvěřiny a ryb, kdy rybí maso je hodnoceno v rámci samostatného souboru jako ryby celkem. Spotřební data jsou vzájemně porovnána s cílem vystihnout trend změn ve spotřebě masa v uvedených letech 2006?2015. Nejvyšší podíl ve spotřebě masa v České republice zaujímá dlouhodobě vepřové maso s průměrnou hodnotou 41,4 kg/obyv./rok. Toto maso tak představuje majoritní podíl 52,7 % z celkové spotřeby masa, mimo ryb. Dále následuje drůbeží maso s průměrnou spotřebou 25,0 kg/obyv./rok a hovězí maso s průměrnou spotřebou 9,1 kg/obyv./rok. Další je spotřeba ryb, králičího masa a zvěřiny s průměrnými spotřebami 5,6 kg/obyv./rok, 1,9 kg/obyv./rok a 0,9 kg/obyv./rok.
Czech name
Hodnocení vývoje spotřeby masa v České republice v letech 2006 až 2015
Czech description
Příspěvek hodnotí vývoj spotřeby masa v České republice v rámci spotřeby potravin mezi lety 2006 až 2015. Spotřeba masa vychází ze statistických údajů Českého statistického úřadu Praha a hodnocení zahrnuje spotřebu masa vepřového, drůbežího, hovězího, králičího, zvěřiny a ryb, kdy rybí maso je hodnoceno v rámci samostatného souboru jako ryby celkem. Spotřební data jsou vzájemně porovnána s cílem vystihnout trend změn ve spotřebě masa v uvedených letech 2006?2015. Nejvyšší podíl ve spotřebě masa v České republice zaujímá dlouhodobě vepřové maso s průměrnou hodnotou 41,4 kg/obyv./rok. Toto maso tak představuje majoritní podíl 52,7 % z celkové spotřeby masa, mimo ryb. Dále následuje drůbeží maso s průměrnou spotřebou 25,0 kg/obyv./rok a hovězí maso s průměrnou spotřebou 9,1 kg/obyv./rok. Další je spotřeba ryb, králičího masa a zvěřiny s průměrnými spotřebami 5,6 kg/obyv./rok, 1,9 kg/obyv./rok a 0,9 kg/obyv./rok.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
28
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
11-14
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—