All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The evaluation of the development of meat consumption in the Czech Republic between the years 2006 and 2015

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875567" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875567 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení vývoje spotřeby masa v České republice v letech 2006 až 2015

  • Original language description

    Příspěvek hodnotí vývoj spotřeby masa v České republice v rámci spotřeby potravin mezi lety 2006 až 2015. Spotřeba masa vychází ze statistických údajů Českého statistického úřadu Praha a hodnocení zahrnuje spotřebu masa vepřového, drůbežího, hovězího, králičího, zvěřiny a ryb, kdy rybí maso je hodnoceno v rámci samostatného souboru jako ryby celkem. Spotřební data jsou vzájemně porovnána s cílem vystihnout trend změn ve spotřebě masa v uvedených letech 2006?2015. Nejvyšší podíl ve spotřebě masa v České republice zaujímá dlouhodobě vepřové maso s průměrnou hodnotou 41,4 kg/obyv./rok. Toto maso tak představuje majoritní podíl 52,7 % z celkové spotřeby masa, mimo ryb. Dále následuje drůbeží maso s průměrnou spotřebou 25,0 kg/obyv./rok a hovězí maso s průměrnou spotřebou 9,1 kg/obyv./rok. Další je spotřeba ryb, králičího masa a zvěřiny s průměrnými spotřebami 5,6 kg/obyv./rok, 1,9 kg/obyv./rok a 0,9 kg/obyv./rok.

  • Czech name

    Hodnocení vývoje spotřeby masa v České republice v letech 2006 až 2015

  • Czech description

    Příspěvek hodnotí vývoj spotřeby masa v České republice v rámci spotřeby potravin mezi lety 2006 až 2015. Spotřeba masa vychází ze statistických údajů Českého statistického úřadu Praha a hodnocení zahrnuje spotřebu masa vepřového, drůbežího, hovězího, králičího, zvěřiny a ryb, kdy rybí maso je hodnoceno v rámci samostatného souboru jako ryby celkem. Spotřební data jsou vzájemně porovnána s cílem vystihnout trend změn ve spotřebě masa v uvedených letech 2006?2015. Nejvyšší podíl ve spotřebě masa v České republice zaujímá dlouhodobě vepřové maso s průměrnou hodnotou 41,4 kg/obyv./rok. Toto maso tak představuje majoritní podíl 52,7 % z celkové spotřeby masa, mimo ryb. Dále následuje drůbeží maso s průměrnou spotřebou 25,0 kg/obyv./rok a hovězí maso s průměrnou spotřebou 9,1 kg/obyv./rok. Další je spotřeba ryb, králičího masa a zvěřiny s průměrnými spotřebami 5,6 kg/obyv./rok, 1,9 kg/obyv./rok a 0,9 kg/obyv./rok.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    11-14

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database