Modern trends in gastronomy ? vacuum skin packagig for heat treatment culinary preparation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875906" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875906 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Moderní trendy v gastronomii ? vakuové skin balení s možností tepelné úpravy
Original language description
Moderní trendy v oblasti balení masa a masných výrobků ve velké míře odrážejí aktuální požadavky spotřebitele, který nemá zájem, a mnohdy ani potřebný čas, k dlouhým a náročným kulinárním úpravám masa, často je to také pohodlí a rychlý životní styl, co jej vedou vybírat v obchodech polotovary nebo hotová jídla. Využití nových moderních balících technologií pro balení masa přináší spotřebiteli možnost zakoupit a rychle si připravit kvalitní a senzoricky atraktivní masový pokrm bez konzervantů a bez nutnosti jakékoli kulinární úpravy v domácnosti před tepelným zpracováním. Obalový průmysl zaznamenává v posledních letech prudký vývoj polymerních materiálů pro skin vakuové balení masa, které zároveň umožňují tepelné opracování zabalených potravin. Nespornou výhodou tohoto typu balení je vyloučení sekundární kontaminace pokrmu po celou dobu přípravy až po servírování a tím zajištění zdravotní nezávadnosti pokrmu.
Czech name
Moderní trendy v gastronomii ? vakuové skin balení s možností tepelné úpravy
Czech description
Moderní trendy v oblasti balení masa a masných výrobků ve velké míře odrážejí aktuální požadavky spotřebitele, který nemá zájem, a mnohdy ani potřebný čas, k dlouhým a náročným kulinárním úpravám masa, často je to také pohodlí a rychlý životní styl, co jej vedou vybírat v obchodech polotovary nebo hotová jídla. Využití nových moderních balících technologií pro balení masa přináší spotřebiteli možnost zakoupit a rychle si připravit kvalitní a senzoricky atraktivní masový pokrm bez konzervantů a bez nutnosti jakékoli kulinární úpravy v domácnosti před tepelným zpracováním. Obalový průmysl zaznamenává v posledních letech prudký vývoj polymerních materiálů pro skin vakuové balení masa, které zároveň umožňují tepelné opracování zabalených potravin. Nespornou výhodou tohoto typu balení je vyloučení sekundární kontaminace pokrmu po celou dobu přípravy až po servírování a tím zajištění zdravotní nezávadnosti pokrmu.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
28
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
16-20
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—