All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modern trends in gastronomy ? vacuum skin packagig for heat treatment culinary preparation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875906" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875906 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Moderní trendy v gastronomii ? vakuové skin balení s možností tepelné úpravy

  • Original language description

    Moderní trendy v oblasti balení masa a masných výrobků ve velké míře odrážejí aktuální požadavky spotřebitele, který nemá zájem, a mnohdy ani potřebný čas, k dlouhým a náročným kulinárním úpravám masa, často je to také pohodlí a rychlý životní styl, co jej vedou vybírat v obchodech polotovary nebo hotová jídla. Využití nových moderních balících technologií pro balení masa přináší spotřebiteli možnost zakoupit a rychle si připravit kvalitní a senzoricky atraktivní masový pokrm bez konzervantů a bez nutnosti jakékoli kulinární úpravy v domácnosti před tepelným zpracováním. Obalový průmysl zaznamenává v posledních letech prudký vývoj polymerních materiálů pro skin vakuové balení masa, které zároveň umožňují tepelné opracování zabalených potravin. Nespornou výhodou tohoto typu balení je vyloučení sekundární kontaminace pokrmu po celou dobu přípravy až po servírování a tím zajištění zdravotní nezávadnosti pokrmu.

  • Czech name

    Moderní trendy v gastronomii ? vakuové skin balení s možností tepelné úpravy

  • Czech description

    Moderní trendy v oblasti balení masa a masných výrobků ve velké míře odrážejí aktuální požadavky spotřebitele, který nemá zájem, a mnohdy ani potřebný čas, k dlouhým a náročným kulinárním úpravám masa, často je to také pohodlí a rychlý životní styl, co jej vedou vybírat v obchodech polotovary nebo hotová jídla. Využití nových moderních balících technologií pro balení masa přináší spotřebiteli možnost zakoupit a rychle si připravit kvalitní a senzoricky atraktivní masový pokrm bez konzervantů a bez nutnosti jakékoli kulinární úpravy v domácnosti před tepelným zpracováním. Obalový průmysl zaznamenává v posledních letech prudký vývoj polymerních materiálů pro skin vakuové balení masa, které zároveň umožňují tepelné opracování zabalených potravin. Nespornou výhodou tohoto typu balení je vyloučení sekundární kontaminace pokrmu po celou dobu přípravy až po servírování a tím zajištění zdravotní nezávadnosti pokrmu.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    16-20

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database