Weaknesses in the labelling of allergens on packaged food and food services
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878507" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878507 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nedostatky při označování alergenů na balených potravinách, a ve stravovacích službách
Original language description
Tento příspěvek se zaměřuje na hodnocení nedostatků týkající se označování látek vyvolávající nesnášenlivost nebo alergie (alergeny) při uváděné potravin na trh a při poskytování stravovacích služeb., kdy je uvádění údajů o obsahu alergenu povinné dle nařízení EP a R 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům a dle zákona č. 110/1997 o potravinách a tabákových výrobcích. Data byla vyhledána na portálu RASFF a www.potravinynapranyri.cz, kde státní dozorové orgány uveřejňují data o zjištěných nedostatcích při státních kontrolách. Byl zjištěn vysoce významný vyšší počet hlášení v období 2015-2019 oproti letů, 2010-2014 a klesající trend od roku 2017.
Czech name
Nedostatky při označování alergenů na balených potravinách, a ve stravovacích službách
Czech description
Tento příspěvek se zaměřuje na hodnocení nedostatků týkající se označování látek vyvolávající nesnášenlivost nebo alergie (alergeny) při uváděné potravin na trh a při poskytování stravovacích služeb., kdy je uvádění údajů o obsahu alergenu povinné dle nařízení EP a R 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům a dle zákona č. 110/1997 o potravinách a tabákových výrobcích. Data byla vyhledána na portálu RASFF a www.potravinynapranyri.cz, kde státní dozorové orgány uveřejňují data o zjištěných nedostatcích při státních kontrolách. Byl zjištěn vysoce významný vyšší počet hlášení v období 2015-2019 oproti letů, 2010-2014 a klesající trend od roku 2017.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
333-342
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2020
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—