All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Weaknesses in the labelling of allergens on packaged food and food services

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878507" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878507 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nedostatky při označování alergenů na balených potravinách, a ve stravovacích službách

  • Original language description

    Tento příspěvek se zaměřuje na hodnocení nedostatků týkající se označování látek vyvolávající nesnášenlivost nebo alergie (alergeny) při uváděné potravin na trh a při poskytování stravovacích služeb., kdy je uvádění údajů o obsahu alergenu povinné dle nařízení EP a R 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům a dle zákona č. 110/1997 o potravinách a tabákových výrobcích. Data byla vyhledána na portálu RASFF a www.potravinynapranyri.cz, kde státní dozorové orgány uveřejňují data o zjištěných nedostatcích při státních kontrolách. Byl zjištěn vysoce významný vyšší počet hlášení v období 2015-2019 oproti letů, 2010-2014 a klesající trend od roku 2017.

  • Czech name

    Nedostatky při označování alergenů na balených potravinách, a ve stravovacích službách

  • Czech description

    Tento příspěvek se zaměřuje na hodnocení nedostatků týkající se označování látek vyvolávající nesnášenlivost nebo alergie (alergeny) při uváděné potravin na trh a při poskytování stravovacích služeb., kdy je uvádění údajů o obsahu alergenu povinné dle nařízení EP a R 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům a dle zákona č. 110/1997 o potravinách a tabákových výrobcích. Data byla vyhledána na portálu RASFF a www.potravinynapranyri.cz, kde státní dozorové orgány uveřejňují data o zjištěných nedostatcích při státních kontrolách. Byl zjištěn vysoce významný vyšší počet hlášení v období 2015-2019 oproti letů, 2010-2014 a klesající trend od roku 2017.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    333-342

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 3, 2020

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article