All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pathogenic microorganisms as a potential risk in ready-to-eat foods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879475" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879475 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Patogenní mikroorganismy jako potenciální riziko v ready-to-eat potravinách

  • Original language description

    Naše studie je zaměřena na stanovení vybraných patogenních mikroorganismů v potravinách určených k přímé spotřebě. Studie je zaměřena především na stanovení a identifikaci hlavních patogenů jako Listeria monocytogenes, Salmonella spp. a Staphylococcus aureus, které mohou způsobovat závažná alimentární onemocnění Studie zahrnuje také stanovení Helicobacter pylori, protože potraviny mohou hrát důležitou roli v jeho šíření v lidské populaci. Ke stanovení bakterií bude použita kultivační metoda. Pro následné potvrzení budou použity biochemické testy a molekulárně-biologické metody.

  • Czech name

    Patogenní mikroorganismy jako potenciální riziko v ready-to-eat potravinách

  • Czech description

    Naše studie je zaměřena na stanovení vybraných patogenních mikroorganismů v potravinách určených k přímé spotřebě. Studie je zaměřena především na stanovení a identifikaci hlavních patogenů jako Listeria monocytogenes, Salmonella spp. a Staphylococcus aureus, které mohou způsobovat závažná alimentární onemocnění Studie zahrnuje také stanovení Helicobacter pylori, protože potraviny mohou hrát důležitou roli v jeho šíření v lidské populaci. Ke stanovení bakterií bude použita kultivační metoda. Pro následné potvrzení budou použity biochemické testy a molekulárně-biologické metody.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-851-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    8-10

  • Publisher name

    Veterinární univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 14, 2021

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article