Pathogenic microorganisms as a potential risk in ready-to-eat foods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879475" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879475 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Patogenní mikroorganismy jako potenciální riziko v ready-to-eat potravinách
Original language description
Naše studie je zaměřena na stanovení vybraných patogenních mikroorganismů v potravinách určených k přímé spotřebě. Studie je zaměřena především na stanovení a identifikaci hlavních patogenů jako Listeria monocytogenes, Salmonella spp. a Staphylococcus aureus, které mohou způsobovat závažná alimentární onemocnění Studie zahrnuje také stanovení Helicobacter pylori, protože potraviny mohou hrát důležitou roli v jeho šíření v lidské populaci. Ke stanovení bakterií bude použita kultivační metoda. Pro následné potvrzení budou použity biochemické testy a molekulárně-biologické metody.
Czech name
Patogenní mikroorganismy jako potenciální riziko v ready-to-eat potravinách
Czech description
Naše studie je zaměřena na stanovení vybraných patogenních mikroorganismů v potravinách určených k přímé spotřebě. Studie je zaměřena především na stanovení a identifikaci hlavních patogenů jako Listeria monocytogenes, Salmonella spp. a Staphylococcus aureus, které mohou způsobovat závažná alimentární onemocnění Studie zahrnuje také stanovení Helicobacter pylori, protože potraviny mohou hrát důležitou roli v jeho šíření v lidské populaci. Ke stanovení bakterií bude použita kultivační metoda. Pro následné potvrzení budou použity biochemické testy a molekulárně-biologické metody.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-851-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
8-10
Publisher name
Veterinární univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 14, 2021
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—