New tredns in usage of additives in meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879733" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879733 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/Pozvanky/Pozv%C3%A1nka_Hygiena%20Alimentorum%20XLI_Tatry.pdf" target="_blank" >https://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/Pozvanky/Pozv%C3%A1nka_Hygiena%20Alimentorum%20XLI_Tatry.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nové trendy využívání aditivních látek v masné výrobě
Original language description
Potravinové přídavné látky (aditiva) za posledních 100 let získaly nepopiratelné zastoupení také ve výrobě masných výrobků. Jejích využití zasahuje kromě bezpečnosti potravin také do technologie výroby. Dnešní požadavky spotřebitelů a nákupních řetězů na masné výrobky jsou těžce splnitelné bez využití přídavných látek. Na druhou stranu ale roste zájem spotřebitelů o masné výrobky bez přídavných látek. Výroba masných výrobků se proto přesouvá do nové oblasti masné výroby, která vyžaduje rozvoj nových poznatků, ale také vytýčení nových rizik spojených s novými trendy výroby. Cílem tohoto příspěvku je shrnutí nových trendů výroby masných výrobků za použití náhrad běžně využívaných přídavných látek prodlužujících dobu spotřeby a zlepšujících jejich technologické vlastnosti.
Czech name
Nové trendy využívání aditivních látek v masné výrobě
Czech description
Potravinové přídavné látky (aditiva) za posledních 100 let získaly nepopiratelné zastoupení také ve výrobě masných výrobků. Jejích využití zasahuje kromě bezpečnosti potravin také do technologie výroby. Dnešní požadavky spotřebitelů a nákupních řetězů na masné výrobky jsou těžce splnitelné bez využití přídavných látek. Na druhou stranu ale roste zájem spotřebitelů o masné výrobky bez přídavných látek. Výroba masných výrobků se proto přesouvá do nové oblasti masné výroby, která vyžaduje rozvoj nových poznatků, ale také vytýčení nových rizik spojených s novými trendy výroby. Cílem tohoto příspěvku je shrnutí nových trendů výroby masných výrobků za použití náhrad běžně využívaných přídavných látek prodlužujících dobu spotřeby a zlepšujících jejich technologické vlastnosti.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov
ISBN
978-80-8077-733-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
109-114
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
Nov 23, 2021
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—