All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

New tredns in usage of additives in meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879733" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879733 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/Pozvanky/Pozv%C3%A1nka_Hygiena%20Alimentorum%20XLI_Tatry.pdf" target="_blank" >https://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/Pozvanky/Pozv%C3%A1nka_Hygiena%20Alimentorum%20XLI_Tatry.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nové trendy využívání aditivních látek v masné výrobě

  • Original language description

    Potravinové přídavné látky (aditiva) za posledních 100 let získaly nepopiratelné zastoupení také ve výrobě masných výrobků. Jejích využití zasahuje kromě bezpečnosti potravin také do technologie výroby. Dnešní požadavky spotřebitelů a nákupních řetězů na masné výrobky jsou těžce splnitelné bez využití přídavných látek. Na druhou stranu ale roste zájem spotřebitelů o masné výrobky bez přídavných látek. Výroba masných výrobků se proto přesouvá do nové oblasti masné výroby, která vyžaduje rozvoj nových poznatků, ale také vytýčení nových rizik spojených s novými trendy výroby. Cílem tohoto příspěvku je shrnutí nových trendů výroby masných výrobků za použití náhrad běžně využívaných přídavných látek prodlužujících dobu spotřeby a zlepšujících jejich technologické vlastnosti.

  • Czech name

    Nové trendy využívání aditivních látek v masné výrobě

  • Czech description

    Potravinové přídavné látky (aditiva) za posledních 100 let získaly nepopiratelné zastoupení také ve výrobě masných výrobků. Jejích využití zasahuje kromě bezpečnosti potravin také do technologie výroby. Dnešní požadavky spotřebitelů a nákupních řetězů na masné výrobky jsou těžce splnitelné bez využití přídavných látek. Na druhou stranu ale roste zájem spotřebitelů o masné výrobky bez přídavných látek. Výroba masných výrobků se proto přesouvá do nové oblasti masné výroby, která vyžaduje rozvoj nových poznatků, ale také vytýčení nových rizik spojených s novými trendy výroby. Cílem tohoto příspěvku je shrnutí nových trendů výroby masných výrobků za použití náhrad běžně využívaných přídavných látek prodlužujících dobu spotřeby a zlepšujících jejich technologické vlastnosti.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov

  • ISBN

    978-80-8077-733-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    109-114

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    Nov 23, 2021

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article