All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of color parameters for selected types of sausages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880095" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880095 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení barevných parametrů u vybraných druhů párků

  • Original language description

    Cílem studie bylo změřit a vyhodnotit barevné parametry u 6 druhů párků zakoupených v tržní síti. Stanovení probíhalo pomocí přístroje Superchroma S-Spex, který měřil hodnoty pro parametr L*, a* a b*, následně byly dopočítány parametry C* a h°. U parametru L* se hodnoty pohybovaly v rozmezí od 64,38 do 75,02, přičemž nejvyšší hodnotu měl vzorek č. 4. - sýrový párek speciál. Parametr a* vykazoval hodnoty v rozmezí od 6,31 do 16,83, nejvyšší hodnotu měl vzorek č. 2 - debrecínské párky. U parametru b* se hodnoty pohybovaly v rozmezí od 9,11 do 22,34 a u parametru C* od 11,09 do 27,97. Nejvyšší hodnoty u obou parametrů dosahoval opět vzorek č. 2 - debrecínské párky. U parametru h° se naměřené hodnoty pohybovaly v rozmezí od 0,85 do 1,05 a nejvyšší hodnotu měl vzorek č. 4. U všech posuzovaných parametrů L*, a*, b*, C*, h° byly statisticky významné rozdíly (P &lt; 0,05) mezi jednotlivými druhy párků.

  • Czech name

    Stanovení barevných parametrů u vybraných druhů párků

  • Czech description

    Cílem studie bylo změřit a vyhodnotit barevné parametry u 6 druhů párků zakoupených v tržní síti. Stanovení probíhalo pomocí přístroje Superchroma S-Spex, který měřil hodnoty pro parametr L*, a* a b*, následně byly dopočítány parametry C* a h°. U parametru L* se hodnoty pohybovaly v rozmezí od 64,38 do 75,02, přičemž nejvyšší hodnotu měl vzorek č. 4. - sýrový párek speciál. Parametr a* vykazoval hodnoty v rozmezí od 6,31 do 16,83, nejvyšší hodnotu měl vzorek č. 2 - debrecínské párky. U parametru b* se hodnoty pohybovaly v rozmezí od 9,11 do 22,34 a u parametru C* od 11,09 do 27,97. Nejvyšší hodnoty u obou parametrů dosahoval opět vzorek č. 2 - debrecínské párky. U parametru h° se naměřené hodnoty pohybovaly v rozmezí od 0,85 do 1,05 a nejvyšší hodnotu měl vzorek č. 4. U všech posuzovaných parametrů L*, a*, b*, C*, h° byly statisticky významné rozdíly (P &lt; 0,05) mezi jednotlivými druhy párků.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-876-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    124-127

  • Publisher name

    Veterinární univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 12, 2022

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article