The effect of one year storage on amino acid content in meal ready to eat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507287" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507287 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů
Original language description
Cílem této práce bylo vyhodnotit vliv doby a teploty skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů. S rostoucí dobou a teplotou skladování došlo k největším ztrátám aminokyselin u pokrmu Vepřové maso s mrkví a bramborem ( v průměru15,5 %). Zatímco u zbývajících dvou pokrmů se výše úbytku aminokyselin pohybovala v intervalu 12 ? 13,5 %. Snížení obsahu aminokyselin bylo kromě podmínek skladování také ovlivněno obsahem sušiny v jednotlivých vzorcích a dále surovinovým složením danýchpokrmů (vyšší podíl zeleniny).
Czech name
Vliv ročního skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů
Czech description
Cílem této práce bylo vyhodnotit vliv doby a teploty skladování na aminokyselinové složení sterilovaných hotových pokrmů. S rostoucí dobou a teplotou skladování došlo k největším ztrátám aminokyselin u pokrmu Vepřové maso s mrkví a bramborem ( v průměru15,5 %). Zatímco u zbývajících dvou pokrmů se výše úbytku aminokyselin pohybovala v intervalu 12 ? 13,5 %. Snížení obsahu aminokyselin bylo kromě podmínek skladování také ovlivněno obsahem sušiny v jednotlivých vzorcích a dále surovinovým složením danýchpokrmů (vyšší podíl zeleniny).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín, III. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou spojená s 5. výročím vzniku FBP SPU v Nitre
ISBN
978-80-8069-997-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Feb 1, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—