Nutritive value of ready to eat entrées
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508066" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508066 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů
Original language description
Sterilované hotové pokrmy jsou v České republice zatím využívány pro účely zabezpečení výživy pouze příslušníků Armády ČR a IZS. Další možností by mohlo být také zajištění výživy civilního obyvatelstva v krizových situacích. Cílem práce bylo tedy stanovit nutriční hodnotu vybraných sterilovaných hotových pokrmů na základě jejich surovinového složení a pomocí indexu esenciálních aminokyselin. Jednalo se o pokrmy Vepřové maso s mrkví a bramborem, Vepřový guláš s těstovinami a Pikantní rizoto. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami poskytuje 2097 kJ/ 300 g, Pikantní rizoto 2073 kJ/300 g a Vepřové maso s mrkví a bramborem jen 1474 kJ/300 g. Nejvyšší nutriční hodnotu podle EAAI má Vepřový guláš s těstovinami (81,13), následuje Pikantní rizoto (74,28)a Vepřové maso s mrkví a bramborem (73,50).
Czech name
Výživová hodnota sterilovaných hotových pokrmů
Czech description
Sterilované hotové pokrmy jsou v České republice zatím využívány pro účely zabezpečení výživy pouze příslušníků Armády ČR a IZS. Další možností by mohlo být také zajištění výživy civilního obyvatelstva v krizových situacích. Cílem práce bylo tedy stanovit nutriční hodnotu vybraných sterilovaných hotových pokrmů na základě jejich surovinového složení a pomocí indexu esenciálních aminokyselin. Jednalo se o pokrmy Vepřové maso s mrkví a bramborem, Vepřový guláš s těstovinami a Pikantní rizoto. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami poskytuje 2097 kJ/ 300 g, Pikantní rizoto 2073 kJ/300 g a Vepřové maso s mrkví a bramborem jen 1474 kJ/300 g. Nejvyšší nutriční hodnotu podle EAAI má Vepřový guláš s těstovinami (81,13), následuje Pikantní rizoto (74,28)a Vepřové maso s mrkví a bramborem (73,50).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2009
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—