All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Physiological effects of biogenic amines on human organism and their importance in food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509383" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509383 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fyziologický účinek biogenních aminů na lidský organizmus a jejich význam v potravinách

  • Original language description

    Práce se zabývá fyziologickým účinkem biogenních aminů na lidský organizmus a jejich významem v potravinách. Stručně pojednává o chemické charakteristice, struktuře a rozdělení biogenních aminů. Zaměřuje se zejména na fyziologický účinek nejdůležitějšíchbiogenních aminů (polyaminů, ketacholaminů, histaminu, tyraminu, ?-fenyletylaminu, atd.) na lidský organizmus. V práci jsou dále popsány toxické účinky biogenních aminů, jejich výskyt a vznik v potravinách. V neposlední řadě se práce zabývá odbourávánímbiogenních aminů, platnou legislativou a prevencí jejich vzniku.

  • Czech name

    Fyziologický účinek biogenních aminů na lidský organizmus a jejich význam v potravinách

  • Czech description

    Práce se zabývá fyziologickým účinkem biogenních aminů na lidský organizmus a jejich významem v potravinách. Stručně pojednává o chemické charakteristice, struktuře a rozdělení biogenních aminů. Zaměřuje se zejména na fyziologický účinek nejdůležitějšíchbiogenních aminů (polyaminů, ketacholaminů, histaminu, tyraminu, ?-fenyletylaminu, atd.) na lidský organizmus. V práci jsou dále popsány toxické účinky biogenních aminů, jejich výskyt a vznik v potravinách. V neposlední řadě se práce zabývá odbourávánímbiogenních aminů, platnou legislativou a prevencí jejich vzniku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník recenzovaných příspěvků z V. Setkání středoškolských učitelů biologie Zlínského regionu

  • ISBN

    978-80-7318-975-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická

  • Place of publication

    Zlín

  • Event location

    Zlín

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article