Nutritional characteristics of Saskatoon berry (Amelanchier alnifolia Nutt.)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870688" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870688 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční charakteristika plodů muchovníku olšolistého (Amelanchier alnifolia Nutt.)
Original language description
Muchovník olšolistý (Amelanchier alnifolia Nutt.) pochází ze Severní Ameriky a v posledních letech začíná být známý i v Evropě jako nový druh jádrového ovoce. Cílem práce bylo stanovit nejvýznamnější výživové charakteristiky - obsah sušiny, refraktometrické sušiny, kyselin, pektinu, hrubé bílkoviny a minerálních prvků v plodech severoamerické odrůdy "Thiessen" a českého genotypu "Tišnovský". Výsledky prokázaly, že muchovník je i ve střední Evropě vhodnou plodinou a ovoce vykazuje srovnatelná množství sledovaných parametrů jako v severoamerických podmínkách. Tato množství jsou také na podobné úrovni jako u jiných u nás běžně pěstovaných jádrovin.
Czech name
Nutriční charakteristika plodů muchovníku olšolistého (Amelanchier alnifolia Nutt.)
Czech description
Muchovník olšolistý (Amelanchier alnifolia Nutt.) pochází ze Severní Ameriky a v posledních letech začíná být známý i v Evropě jako nový druh jádrového ovoce. Cílem práce bylo stanovit nejvýznamnější výživové charakteristiky - obsah sušiny, refraktometrické sušiny, kyselin, pektinu, hrubé bílkoviny a minerálních prvků v plodech severoamerické odrůdy "Thiessen" a českého genotypu "Tišnovský". Výsledky prokázaly, že muchovník je i ve střední Evropě vhodnou plodinou a ovoce vykazuje srovnatelná množství sledovaných parametrů jako v severoamerických podmínkách. Tato množství jsou také na podobné úrovni jako u jiných u nás běžně pěstovaných jádrovin.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Volume of the periodical
7
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
12-14
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—