Effect of bacterial isolate suppressing growth of biogenic amines producers in laboratory conditions and in pilot plant cheese production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43872535" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43872535 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Testování vlivu bakteriálního izolátu potlačujícího růst producentů biogenních aminů v laboratorních podmínkách a při poloprovozních výrobách sýrů
Original language description
Cílem práce bylo ověřit u kmene Lbc.paracasei/casei ML4DP, vyizolovaného ze syrového mléka, jeho antimikrobiální účinnost v obnoveném mléce s přídavkem kvasničného autolyzátu vůči vybraným 8 kmenům Lbc. curvatus s prokázanou schopností tvorby biogenníchaminů v laboratorních podmínkách. K tomuto účelu byla použita vodivostní metoda pomocí přístroje RABIT, plotnová kultivační metoda a ověření těchto poznatků i v poloprovozních podmínkách výroby nízkodohřívaných sýrů.
Czech name
Testování vlivu bakteriálního izolátu potlačujícího růst producentů biogenních aminů v laboratorních podmínkách a při poloprovozních výrobách sýrů
Czech description
Cílem práce bylo ověřit u kmene Lbc.paracasei/casei ML4DP, vyizolovaného ze syrového mléka, jeho antimikrobiální účinnost v obnoveném mléce s přídavkem kvasničného autolyzátu vůči vybraným 8 kmenům Lbc. curvatus s prokázanou schopností tvorby biogenníchaminů v laboratorních podmínkách. K tomuto účelu byla použita vodivostní metoda pomocí přístroje RABIT, plotnová kultivační metoda a ověření těchto poznatků i v poloprovozních podmínkách výroby nízkodohřívaných sýrů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XI. Sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí.
ISBN
978-80-7375-970-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
18-20
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 15, 2014
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—