Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
1B44068

Vývoj a validace metod pro zvýšení kvality a zajištění zdravotní nezávadnosti potravin s využitím postupů molekulární biologie v souladu s požadavky EU

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Kvalitní a bezpečná výživa (Národní program výzkumu)

  • Veřejná soutěž

    Kvalitní a bezpečná výživa 1 (SMZE2004NTP1)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    5537/04 - 3020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development and validation of methods for increasing food quality and food safety using molecular biology technologies in agreement with EU regulations.

  • Anotace anglicky

    The project is focused on improvement of food quality and safety according EU regulations.For this purpose modern molecular biology protocols would be applied for detection of chosen pathogenic microorganisms (Salmonella, Listeria, Campylobacter, Fusarium)and presence of transgenic crops.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    EG - Zoologie

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>10613 - Zoology<br>10614 - Behavioral sciences biology<br>10615 - Ornithology<br>10616 - Entomology

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení projektu bylo zaměřeno na metodické aspekty stanovení kvality potravin s ohledem na (1) patogenní mikroorganismy, (2)toxinogenní houby (3)GMO a (4)jednozačnou identifikaci rostlinných materiálů s využitím technik molekulární biologie.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 4. 2004

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2008

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    10. 3. 2008

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP09-MZE-1B-U/04:3

  • Datum dodání záznamu

    4. 11. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    10 180 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    10 160 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    20 tis. Kč