Studium produkce a účinnosti bakteriocínů produkovaných bakteriemi mléčného kvašení
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
Šestý rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technický rozvoj a demonstrační činnosti
Veřejná soutěž
FP6-2002-Mobility-12
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
RP - Spolufinancování programu EK
Číslo smlouvy
MSMT-2957/2012-36
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Study of production and efficiency of bacteriocins produced by lactic acid bacteria zkrácený název:Bacteriocinogenic strain of lactic acid bacteria
Anotace anglicky
- Knowledge exchange between laboratories - Possibility to test strains which originate from different geographical zones ? investigation of the differences and similarities of LAB strains, formation of the general conclusions (for the Czech part are important the strains from Tucuman). - Young scientific workers learn and exchange new isolation methods. Characterization of the target strains and also produced protein types bacteriocins, studied in the cooperating laboratories. - It is possible to expect that the main goal of the research will led to the application of bacteriocines to the new food formula and further that new biological agents active against unwanted microflora in food will be obtained. - On the basis of exchange, beside scientific experience, young scientists will closely learn cultural and culinary habits of other country. - Integration of gained knowledge and results into the curricula of magister and doctoral studies at FPBT - Verification of strains probiotic properties.
Vědní obory
Kategorie VaV
ZV - Základní výzkum
CEP - hlavní obor
EE - Mikrobiologie, virologie
CEP - vedlejší obor
GM - Potravinářství
CEP - další vedlejší obor
CE - Biochemie
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Projekt je realizován v rámci Aktivity MOBILITY, jejímž hlavním cílem je navázání a prohlubování kontaktů se zahraničními výzkumnými institucemi. Neprobíhá tedy kontrola dílčích výstupů projektu prostřednictvím hodnotící komise, avšak je kontrolována sp?
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2012
Ukončení řešení
31. 12. 2013
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
18. 2. 2013
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP14-MSM-7A-U/01:1
Datum dodání záznamu
30. 6. 2014
Finance
Celkové uznané náklady
320 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
320 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč