Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Izolace a charakterizace přírodních antioxidantů ze špaldových a pohankových mouk s potenciálním využitím při přípravě funkčních potravin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    Šestý rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technický rozvoj a demonstrační činnosti

  • Veřejná soutěž

    FP6-2002-Mobility-12

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    RP - Spolufinancování programu EK

  • Číslo smlouvy

    MSMT-2955/2012-36

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Isolation and characterisation of natural antioxidant compounds from spelt and buckwheat flours with potential application in functional foods preparation

  • Anotace anglicky

    1.Characterization of antioxidant properties of the selected cultivars of spelt and buckwheat 2.Selection of the most effective cultivars, from their antioxidant properties, content of polysaccharides as well as polyphenols aspects 3.Isolation of polyphenols and polysaccharides from flour extracts into solvents with different polarity 4.Complex characterization of isolates using the entire available experimental techniques,in particular,EPR,UV-VIS-NIR,HPLC-MS 5.Investigation of the correlation between polarity of the solvent used for extraction, structural properties of isolates, i.e., content of some specific groups, e.g. feruloyl and other determined characteristics of isolates, selection of isolates with the highest antioxidant potential 6.Setting and optimization of the conditions for the preparation of the model bakery products with different concentration of isolates having the highest antioxidant potential, characterization of all the relevant parameters of these products.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10403 - Physical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt je realizován v rámci Aktivity MOBILITY, jejímž hlavním cílem je navázání a prohlubování kontaktů se zahraničními výzkumnými institucemi. Neprobíhá tedy kontrola dílčích výstupů projektu prostřednictvím hodnotící komise, avšak je kontrolována sp?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2012

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2013

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    25. 2. 2013

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP14-MSM-7A-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2014

Finance

  • Celkové uznané náklady

    100 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    100 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč