Food Refrigeration Innovations for Safety, consumer Benefit, Environmental impact and Energy optimization along cold chain in Europe
Cíle projektu
The objective of the FRISBEE (Food Refrigeration Innovations for Safety, consumers? Benefit, Environmental impact and Energy optimisation along the cold chain in Europe) project is to provide new tools, concepts and solutions for improving refrigerationtechnologies along the European food cold chain.
Klíčová slova
zde zapsat 1 klíčové slovo, další přidat do dalších řádkůChilling,freezingmražení potravinchladicí řetězec potravindopad na životní prostředíenergetická spotřeba při chlazení a její optimalizace
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
Podpora projektů sedmého rámcového programu Evropského společenství pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace (2007 až 2013) podle zákona č. 171/2007 Sb.
Veřejná soutěž
FP7-KBBE-2009-3
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
RP - Spolufinancování programu EK
Číslo smlouvy
34668/2012-32
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Food Refrigeration Innovations for Safety, consumer Benefit, Environmental impact and Energy optimization along cold chain in Europe
Anotace anglicky
The objective of the FRISBEE (Food Refrigeration Innovations for Safety, consumers? Benefit, Environmental impact and Energy optimisation along the cold chain in Europe) project is to provide new tools, concepts and solutions for improving refrigerationtechnologies along the European food cold chain.
Vědní obory
Kategorie VaV
ZV - Základní výzkum
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
CEP - další vedlejší obor
JB - Senzory, čidla, měření a regulace
OECD FORD - odpovídající obory
(dle převodníku)20201 - Electrical and electronic engineering
20501 - Materials engineering
20705 - Remote sensing
20706 - Marine engineering, sea vessels
20707 - Ocean engineering
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Hodnocení výsledků řešení ministerstvo neprovádí, neboť podmínkou podpory je, že uchazeč byl vybrán mezinárodním poskytovatelem v souladu s pravidly příslušného programu. Projekt je hodnocen až po jeho schválení mezinárodním poskytovatelem.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2012
Ukončení řešení
31. 12. 2012
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
29. 11. 2012
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Systémové označení dodávky dat
CEP13-MSM-7E-U/01:1
Datum dodání záznamu
28. 6. 2013
Finance
Celkové uznané náklady
30 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
30 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč
Základní informace
Uznané náklady
30 tis. Kč
Statní podpora
30 tis. Kč
100%
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
CEP
GM - Potravinářství
Doba řešení
01. 01. 2012 - 31. 12. 2012