Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztahy mezi mikrobiálním a biochemickým složením mléka a sýrů a výslednou senzorickou jakostí a trvanlivostí výsledných produktů

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Relations between microbial and biochemical composition of milk and young cheese and final sensory and keeping quality of aged cheese

  • Anotace anglicky

    The aim of the proposed projekt is 1) the selection of suitable gas producing microorganisms enabling the eye formation in cheese,2) the determination of seasonal influence of microbiologic and bichemical composition of milk and young cheese on the finalcheese quality,3)the establishment of parameters important from the point of view of the final quality and suggestion of simple methods,to follow the mentioned parameters and 4) to compose the chemometric model based on the obtained data for the forseeing the future quality and keeping quality of cheese with its verification in the dairy industry. The project will be studied by cultivation the pure milk cultures in synthetic media corresponding to the conditions of cheese environment.There will be studied the fermentation of different substrates,CO2 production,volatile compounds production and aminopeptidase activity.The strains with the most suitable technological properties will be further put on trials using the pilot plant in Dairy Res.Institute i

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byl osvětlen vztah mezi kontaminující mikroflorou, kulturní mikroflorou a výslednou kvalitou sýrů. Výsledky mají přímé využití ve výrobní praxi.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    5 829 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 465 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč