Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj mléčných výrobků s definovanými nutričními parametry pro skupiny obyvatelstva se specifickými nároky na výživu

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of Milk Products Having the Defined Nutrition Parameters for Groups of Inhabitants Suffering with Health Deficiencies

  • Anotace anglicky

    Influenced by the new knowledge of world medical research propagated by the health publicity a very rapid development of quite a number of so called healthy milk products occurs. The milk products, generally, contain the complete, full-value and for man´s life important nutrients, and milk products can, successfully, be modified and fortified to be used then as the supporting or as therapeutic products for certain groups of population suffering from various health deficiences and being served in a natural form. The suggested project according to the request and recomendations of medical experts will cover the research and development, the aim of which will be the proposals of processing conditions of some milk products recommended for certain hazard groups of inhabitants: - supporting preparations for purpose of compensation the Ca deficit in the case of osteoporosa in common sense and especially in teenagers and in geriatric population -in the field of children and baby-food the question of polyunsat

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byly vyvinuty nové typy mléčných výrobků, např.analog sýra s rostlinným tukem, kojenecká výživa obohacená jódem, výrobek pro výživu těhotných a kojících matek, kysané sójové výrobky.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    4 620 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    3 570 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč