Rozvoj funkčních potravin
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program nepodnikatelského výzkumu
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Druh soutěže
—
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Functional Food Development
Anotace anglicky
The functional foods are formulated in relation with existing connection between diet and some diseases and in relation to the ever increasing medical care cost. In comparison with the conventional foods, the functional foods stress the physiological function of foods and their consumption leads to a health benefit including the prevention and treatment of diseases. The project concerns the aimed applications of food raw materials rich in fiber, vitamins, minerals and unsaturated fatty acids and additive applications.
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Byly úspěšně vypracovány receptury několika funkčních potravin na bázi rostlinných surovin.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1996
Ukončení řešení
1. 1. 2000
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/2001/MZE/MZE1QB/U/N/3:1
Datum dodání záznamu
—
Finance
Celkové uznané náklady
14 235 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
14 235 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč