Moderní technologie výroby révových vín v kontextu evropského vinařství
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program nepodnikatelského výzkumu
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
Mendelova univerzita v Brně
Druh soutěže
—
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Modern technologies of the grape wines production in the context of European viniculture.
Anotace anglicky
The aim of the solution of the suggested project is to help the outstanding qualitative improvement of production of Czech and Moravian wines through the led wine fermwntation. We will use biological factors (pure selected culture of yeast - fungi and the milk bakteries Leuconostoc oenos) vinicultural countries of the European Union. After the ratification of the law about wine it is necessary to start using im practice the modern processing technologies and the evaluation of quality of the individual products by analytic and sensorial methods with the emphasis on the betterment of the competition ability of our products in our country and abroad. Final results of the projects will be used by the general public of winegrowers, mainly by the medium - sized and big winegrowing firms. The switch - over from the hitherto forms of production to the modern technologies of wine production will be easier with their help. The students of technological branch of The faculty of hosticulture MZLU will b
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Cíl řešení navrhovaného projektu vypracování a laboratorní ověření metodiky řízené fermentace révových moštů pomocí biologických a fyzikálních faktorů, s důrazem na kontrolu kvality finálního výrobku pomocí chemických a senzorických analýz, byl splněn.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1996
Ukončení řešení
1. 1. 1999
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/2000/MZE/MZE0QB/U/5:1
Datum dodání záznamu
—
Finance
Celkové uznané náklady
365 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
365 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč