Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Moderní technologie výroby révových vín v kontextu evropského vinařství

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program nepodnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Mendelova univerzita v Brně

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Modern technologies of the grape wines production in the context of European viniculture.

  • Anotace anglicky

    The aim of the solution of the suggested project is to help the outstanding qualitative improvement of production of Czech and Moravian wines through the led wine fermwntation. We will use biological factors (pure selected culture of yeast - fungi and the milk bakteries Leuconostoc oenos) vinicultural countries of the European Union. After the ratification of the law about wine it is necessary to start using im practice the modern processing technologies and the evaluation of quality of the individual products by analytic and sensorial methods with the emphasis on the betterment of the competition ability of our products in our country and abroad. Final results of the projects will be used by the general public of winegrowers, mainly by the medium - sized and big winegrowing firms. The switch - over from the hitherto forms of production to the modern technologies of wine production will be easier with their help. The students of technological branch of The faculty of hosticulture MZLU will b

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Cíl řešení navrhovaného projektu vypracování a laboratorní ověření metodiky řízené fermentace révových moštů pomocí biologických a fyzikálních faktorů, s důrazem na kontrolu kvality finálního výrobku pomocí chemických a senzorických analýz, byl splněn.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/MZE/MZE0QB/U/5:1

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    365 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    365 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč