Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
TH04030119

NOS | Senzomika jako řídící prvek vinařské technologie

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Technologická agentura ČR

  • Program

    Program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON

  • Veřejná soutěž

    EPSILON 4 (STA02018TH040)

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    TH04030119 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    NOS | Senzomics as the control element of wine technology

  • Anotace anglicky

    The goal of the project will experimentally determine the scope of sensomics application within the entire wine production technology. Unlike sensory analysis of finished wine that passively evaluates the final product, it is expected to be able to actively exploit the potential of a modern analytical field with a clear intention to improve the wine production technology by focusing on product attractiveness, reproducibility and sustainability in a technical and technological way. The aim of the project is the concept of sensory-influenced winemaking technology, adaptation and improvement of sensory methods for these purposes and the modification of technical systems of winemaking and sampling, which will ensure the application of the findings obtained by interpretations of sensomics data.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - vedlejší obor

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    20901 - Industrial biotechnology

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    EI - Biotechnologie a bionika<br>GM - Potravinářství

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Jedná se o předběžné údaje, neproběhlo Závěrečné oponentní řízení.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2019

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2022

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    28. 2. 2022

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP23-TA0-TH-U

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2023

Finance

  • Celkové uznané náklady

    12 652 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    7 590 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    5 062 tis. Kč