Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Standardizace technologické jakosti kuřecího masa

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Standardization of Technological Quality of Chicken.

  • Anotace anglicky

    Worlds production and consumption of poultry have been constantly increasing. Broilers are among the crucial articles in the market. The production is relatively very cheap, consumer prices are in comparison with other kinds of meat low. Chicken is recommended as highly suitable for health. In the Czech Republic the increase of poultry consumption is still in expectation. Achievement of very good and at the same time steady and reliable quality is one of the ways how to increase the consumption of chicken products. The basis of which is a standard quality of the initial product - chicken. Among sources of high variability of the quality there are numerous intravital factors, different transport and pre-slaughtering conditions of broilers - many of these negatively influence the quality of chicken. The above mentioned factors are accompanied by negative influence of both the slaughtering and further processing. The purpose of the project is to evaluate the effect of negative factors influencing t

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Výsledky jsou podkladem pro stanovení kriterií pro technologickou jakost kuřecího masa a dosažení větší standardizace základní suroviny .

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/MZE/MZE0QA/U/5:1

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    602 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    602 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč