Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Závislost obsahu cholesterolu, mastných kyselin, tuku a bílkovin v kuřecím mase na intenzitě růstu a poměru živin v krmné dávce

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Dependence of cholesterol, fatty acid, total lipid and protein content in chicken meat on grown intensity and nutrient ratio in the diet

  • Anotace anglicky

    The consumers, especially from that part of the population, which has a higher risk of cardiovascular diseases, decrease the consumption of the animal fats, but they are not willing to restrict the consumption of the lean meat, e.g. broiler chickens. However, this meat has relatively high cholesterol content. Cholesterol content and content and ratio of particular groups of fatty acids ( polyunsaturated, monounsaturated, saturated) in the meat is possible to influence by the method of feeding. The objective of the project is to evaluate the influence of a growth intensity and energy and nitrogen ratio in the diet on the content of cholesterol, particular groups of fatty acids, total lipid and protein and on the ratio of particular groups of fatty acids. Part of the project is a comparison of the nutritive and sensorial quality of meat of chicken fed deliberately slow or by a classic technology. Cholesterol extraction from the muscle tissue and its quantification by gas chromatography without derivat

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Všechny plánované cíle byly splněny. Publikační činnost v impaktovaných časopisech a vědecká produktivita vysoká vzhledem k nízkým finančním nákladům. Čerpání prostředků - nebyly nalezeny závady. Na základě promyšleného plánu experimentů byly získány výs

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1997

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/GA0/GA00GA/U/6:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 312 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    887 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč