Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv věku, pohlaví, intenzity růstu a složení krmné dávky na obsah cholesterolu a mastných kyselin v krůtím mase

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

    Standardní projekty 1 (SGA02002GA-ST)

  • Hlavní účastníci

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Effect of age, sex, growth intensity and diet composition on cholesterol and fatty acids content in turkey meat

  • Anotace anglicky

    The data regarding the content of cholesterol and nutritive significant fatty acids in foods of animal origin are often based on inadequate analytical methods. There is a need of the uniform standardized analytical procedure of cholesterol extraction anddetermination, because the data obtained by different procedures differ more than by one order. This statement regards also the poultry meat. The ratio of physiologically significant n3 and n6 polyunsaturated fatty acids (PUFA) is far from being optimalin poultry meat and the average cholesterol content is relatively high. The attempts to change the fatty acid ratio or to decrease cholesterol content in poultry tissues by manipulating the diet composition have been carried out mostly in broiler chickens. The possibilities to influence the composition of the lipid fraction of turkey meat are insufficiently surveyed from this viewpoint. Moreover, the data concerning the effect of age, sex and the growth intensity on the composition of the lipid

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    1. Při stoupajícím trendu spotřeby krůtího masa byly získány důležité údaje o možném ovlivnění jeho nutriční (cholesterol, PUFA) a senzorické jakosti. 2. Výsledky řešení jsou adekvátní zadanému cíli. 3. Na řešení participovali tři doktorandi a dva studen

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2000

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2002

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2003/GA0/GA03GA/U/N/9:7

  • Datum dodání záznamu

    19. 5. 2008

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 077 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 657 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč